Pokal och stjärnor

Under Gastronord pågår flera spännande tävlingar inom olika delar av den gastronomiska paletten.

Bocuse d’Or Sweden Commis Award

Bocuse d’Or Sweden Commis Award avgörs för andra gången på Gastronord, med syftet att uppmuntra fler unga kvinnliga kockar att tävla internationellt och uppmärksamma karriärmöjligheter.

Läs mer »

Chaîne des Rôtisseurs

Vi introducerar i samråd med det internationella gastronomiska sällskapet Chaîne des Rôtisseurs, där Årets Unga Kock och Årets Unga Sommelier ska utses. Chaîne des Rôtisseurs är Sveriges äldsta verksamma kocktävling med start 1977, och syftar till att uppmärksamma nästkommande generationer av kockar.

Läs mer »

Glass-SM

Glass-SM är en tävling som arrangeras av Stockholmsmässan i samarbete med konditorn Tony Olsson. Deltagare i tävlingen är glassbarer, konditorier och restauranger som säljer glass som take-away. Tävlingen utser Sveriges bästa glassmästare.

Läs mer »

Vinordic Wine Challenge

Vinordic Wine Challenge, Sveriges största vintävling, går ut på att varje år finna Sveriges mest prisvärda viner. Vinerna tävlar i olika tävlingskategorier och prisklasser. I varje prisklass utses en vinnare som får utmärkelsen ”Gold Trophy”. Även en ”Silver Trophy” och en ”Bronze Trophy” delas ut.

Läs mer »