Dekorationsbild för Vinordic Wine Challenge 2024.

Om Vinordic Wine Challenge

Vinordic Wine Challenge går ut på att varje år finna Sveriges mest prisvärda viner. Vinerna tävlar i olika tävlingskategorier och prisklasser. I varje prisklass utses en vinnare som får utmärkelsen ”Gold Trophy”. Även en ”Silver Trophy” och en ”Bronze Trophy” delas ut. Kategorierna är vitt boxvin, vitt vin på flaska, rosévin på box, rosévin på flaska, mousserande rosévin (inkl. champagne), mousserande, champagne, rött boxvin, rött vin på flaska, vitt ekovin, rött ekovin, ekologiskt rött boxvin, ekologiskt vitt boxvin och alkoholfria fruktdrycker*.

Nytt för i år! Nu kan du även anmäla viner till de nya tävlingskategorierna rött vin på burk, vitt vin på burk, rosévin på burk och mousserande på burk.

Alla viner som finns till försäljning i Sverige den 9 april 2024, hos Systembolaget eller via beställningssortimentet, har möjlighet att delta på lika villkor i tävlingen. Vinnarna kan använda tävlingens dekaler både på flaskans etiketter och i annonsering. Inför 2024 års tävling har dekalerna uppdaterats med en ny design.

Gastronord publicerar även vinnarna på sina plattformar under hela vinståret. Många av tidigare års vinnare har upplevt en ökad efterfrågan på sin vinnande produkt.

Detta ingår i anmälningsavgiften på 895 kr (ex moms):
¤ En plats i tävlingen med chans att vinna fina titlar
¤ Delta med dina vinnarviner kostnadsfritt i Vinordic Wine Challenge-baren som byggs upp under Gastronord och Sthlm Food & Wine och Bak & Choklad.
¤ Dina vinnarviner finns med i utställning över samtliga vinnare på ovanstående mässor
¤ Dina vinnarviner i tryckt samt digital broschyr över årets vinnare 
¤ Dina vinnarviner synliggörs via Gastronords olika plattformar under hela vinståret
¤ Vinnarna kan använda tävlingens dekaler både på flaskans/boxens etiketter och i annonsering

 

Vinordic Wine Challenge 2024 är avgjort. Samtliga vin(n)are hittar du nedan!

Bilder från diplomutdelning på Gastronord hittar du här.

 

Frågor om tävlingen? Mejla vinordic@stockholmsmassan.se.

Vinordic Wine Challenge arrangeras av Gastronord och Stockholmsmässan. 

*Alkoholfria fruktdrycker som finns tillgängliga för HoReCa-branschen, eller på Systembolaget, kan vara med och tävla.

 

By Gastronord är paraplykonceptet som innefattar Vinordic Wine Challenge, Glass-SM och de aktiviteter vi skapar för att gynna affärerna för företag i branschen. Gastronord fungerar som en katalysator i näringslivet, och genom våra tävlingar gör vi det möjligt för företag att marknadsföra sina produkter mot en bredare publik. 

Hur en anmälningsavgift till våra tävlingar kan skapa så mycket affärsmöjligheter är bara ett exempel – läs mer här.