Regler Glass SM

Regler Glass-SM 2024

Tävlingen genomförs i två etapper, steg 1 är semifinaler 5 mars i Stockholm och 12 mars i Malmö. Steg 2 är final i Stockholm 9 april.

De tävlande i semifinalerna bedöms i två kategorier: ”Chokladglass med valfri topping/variagatto” och ”Glassmästarens val”. Från semifinalerna går totalt 24 företag vidare till finalen. 20 platser delas ut i samband med semifinalerna, 10 från Malmö och 10 från Stockholm. 4 platser kommer att hållas öppna tills sista semifinalen är genomförd.

Alla som blir godkända för att delta och betalar anmälningsavgiften på 2500 kr (exkl. moms) till Glass-SM 2024 kommer att få marknadsföra sig på ”Sveriges Glasskarta”, som publiceras på Glass-SM hemsida och marknadsförs i sociala medier.

Deltagare i tävlingen är glassbarer, konditorier och restauranger som säljer glass som take-away. Tävlingen utser Sveriges bästa glassmästare. Juryn består av erfarna glassmästare och konditorer. Finalen arrangeras 9 april, Gastronord, Stockholmsmässan.


Anmälan för Glass-SM 2024 är nu stängd.

Semifinaler

Genomförs hos Primulator 5 mars i Stockholm och Valmar Scandinavia/Repro 12 mars i Malmö. Sista anmälningsdag 20 februari. Vi meddelar 23 februari i vilken av semifinalerna ditt företag kommer att tävla.

I semifinalerna tävlar deltagarna i två kategorier:
1. Chokladglass med valfri topping/variagatto - serveras i bägare som tillhandahålles av tävlingsorganisationen och får inte efterdekoreras när glassen ligger i bägaren
2. Glassmästarens val - här finns inga begränsningar. Gör vad du vill och tycker är godast. Här får man ta med egna uppläggningsbägare och glassen får efterdekoreras. Glassen skall serveras som take-away.

Både smak och uppläggning kommer att bedömas. Men tänk på att det är smaken som ger högst poäng.

Glassblandningen tillverkar den tävlande på hemmaplan och tar med till tävlingen. Glassarna fryses på plats.

Schema för frysning och presentation inför juryn meddelas veckan före tävling.

Du som tävlande ska ge juryn en lapp med information om vad du serverar i varje kategori.
Till exempel: 
Glassmästarens val: Tävlande nr 1
Apelsin- och hasselnötsglass med karamelltopping, vaniljglaserade apelsinklyftor och Browniekuber. 


Chockfrysar, displayer samt glassmaskiner från Valmar Scandinavia/Malmö och Carpigiani/Stockholm för 4 kg glassbas kommer att finnas på plats. 

Chokladglass med valfri topping/variagatto presenteras i smala kantiner. Glassmästarens val presenteras i breda kantiner.

På plats är det en person från företaget som tillverkar glassen vid maskinen. Personen måste vara anställd som ägare eller glassmästare i företaget man representerar.

Kategori 1. Chokladglass med valfri topping/variagatto
Kategori 2. Glassmästarens val

Det är kostnadsfritt att anmäla sig till Glass-SM.
Deltagare som får en bekräftad tävlingsplats betalar 2500 kr (exkl. moms) i tävlingsavgift.

Till finalen kommer det att vara fyra kategorier varav en är sorbet. Kategorierna kommer att meddelas 15 mars.

Sveriges Glasskarta
Alla som blir godkända för att delta och betalar anmälningsavgiften till Glass-SM kommer att få marknadsföra sitt företag på ”Sveriges Glasskarta”.


Finalregler presenteras 15 mars.

 

I samarbete med