WEIG-DANIEL

”Det personliga mötet är extremt viktigt”

På en mötesplats som GastroNord finns tiden och utrymmet att träffas och bygga förtroende.
– Vi vill möta krögare som vill lösa problem och effektivisera sin verksamhet genom digitalisering, säger utställaren Daniel Corin Stig, marknadschef på WEIQ


WEIQ erbjuder en digital helhetslösning för 
beställning och betalning på restauranger. Att skapa tillit och få bra kontakt med sina kunder är viktigt för WEIQ och därför ser de extra mycket fram emot att ställa ut på GastroNord 2022.

– Tjänsten lanserades 2019 och vi var utställare på GastroNord redan första året. Vi måste bygga ett förtroende och där är det personliga mötet extremt viktigt, säger Daniel Corin Stig, marknadschef på WEIQ.

Som under leverantör till restauranger kan Daniel se speciella fördelar med att WEIQ ställer ut på GastroNord.

– Många krögare har fullt upp i sin vardag med att erbjuda sina besökare bra service och det kan vara svårt att få till den tiden som krävs att sätta sig in i nya saker. Därför är mässor som GastroNord en viktig mötespunkt, där samlas alla med ögonen öppna. Besökarna letar efter någonting, de vill lösa ett problem eller effektivisera sin verksamhet. Det är styrkan med mässor, menar Daniel.

”Det stora tabut måste brytas”
Digitala lösningar har länge varit förknippade med stora investeringar eller ha branta inlärningskurvor som endast IT-tekniker kan förstå sig på. Verkligheten ser dock annorlunda ut.

– Det är viktigt att fysiskt visa produkten, de flesta restauranger blir förvånade över hur enkelt det är att använda. Vi har en enkel lösning där du beställer och betalar med din telefon, utan inloggning eller registrering. Du behöver inte heller dela menyer med andra gäster eller knappa på samma kortterminal, vilket har underlättat arbetet under pandemin, säger Daniel.

Det finns fler myter som bör läggas på hyllan, Daniel förklarar hur WEIQ tänker när det kommer till att digitalisering kan göra folk arbetslösa.

– Det stora tabut måste brytas, det handlar inte om att sparka folk. Det handlar inte om att ersätta personal med digitala lösningar, det finns en enorm personalbrist inom restaurang och det ska vara ett hjälpmedel för personalen. Restauranger kan utnyttja sin personal på annat sätt som kan öka den personliga servicen för deras gäster. De kan även anställa mindre erfaren personal vilket gör det lättare för ungdomar och nyexaminerade att komma ut i arbetslivet, menar Daniel.

Digitaliseringen påverkar de flesta branscher. På GastroNord kommer restauranger och storkök samlas och bland annat få inspiration till hur restaurangerna kan anpassa sig i den digitala eran.