waipo-robot

Waipo digitaliserar sin verksamhet – träffa serveringsroboten på GastroNord!

En våg sköljer över branschen, en våg av digitala processer oc
h automation. Waipo, som är en del av Pong Gruppen har valt att helt digitalisera sin verksamhet.

För Waipo innebär denna satsning kassaoch meny fria restauranger. Istället scannar kunden av en QR-kod på bordet med hjälp av sin mobiltelefon, restaurangens menyer uppenbarar sig som besökarna kan beställa ifrån samt betala när de är klara. 

Mike Zhan, en av Pong Gruppens grundare, menar att den digitala omställningen i branschen bara har börjat och att restauranger kommer att behöva anpassa sig för att hänga med i utvecklingen. Hans råd är att satsa på digitalisering redan i projekteringsstadiet, detta för att undvika eventuella omstruktureringar inom snar framtidWaipo har inte endast implementerat smarta lösningar för beställning och betalning av mat, de har även breddat sin personalstyrka med roboten Annie!

Annie är en BellaBot som är specialiserad på matleverans. Hon levererar maten till förinställda platser i restaurangen där personalen sedan tar över och serverar besökarna. Detta samarbete gör att personalen slipper tunga lyft samtidigt som de kan behålla god kontakt med gästerna. 

På GastroNord kommer fler nyheter om digitalisering och automatisering presenteras. Det kommer även finnas en identisk version av Annie i mässhallarna. Vi ses 57 april på Stockholmsmässan!