Eldrimner

Vi finns i monter C08:34

Eldrimner - nationellt resurscentrum för mathantverk
Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.
Hitta oss på kartan

Varumärken

 • Hollanders Glass
 • Norrtelje Musteri
 • Ostmakeriet Rindö
 • Hållsunga Gård och skafferi
 • Eldrimner, nationellt resurscentrum för mathantverk
 • Eskilstuna Matkultur
 • Park Bageri & Konditori

Kategorier

 • Bageri/Konditori
 • Dryck utan alkohol
 • Frukt, Bär & Grönsaker
 • Glass
 • Mat

Produkter

 • Hollanders Glass

  Hollanders Glass Vi gör glass tillverkad med mycket kärlek till hantverket och de lokala råvarorna.
  Joachim Hollander, prisbelönt glassmakare: Med mina rötter i den västsvenska landsbygden inspireras jag av lokala och ekologiska råvaror. Idéer till smaker hämtas bland annat från familjens semestrar på soliga Amalfikusten i södra Italien samt från det mytomspunna landet i öster, Japan. Länk till produkten »

 • Norrtelje musteri

  Norrtelje musteri - ett hantverksmusteri i Roslagen -

  Vi pressar äpplen och andra frukter och bär från trädgårdar och skogar i trakten. Vår verksamhet präglas av ledorden Glädje - Kvalitet - Hållbarhet som genomsyrar allt vi gör. Hos oss blir du alltid personligt och positivt bemött, våra produkter håller högsta kvalitet och vi arbetar med hållbarhet i fokus när det gäller allt från råvaror, förpackningar, samarbeten och svinn. Länk till produkten »

 • Ostmakeriet på Rindö

  Ostmakeriet på Rindö Hantverksmejeri i Stockholms Skärgård
  I mejeriet ystas olika ostsorter. Alla med sin egna speciella karaktär.
  Flera av ostarna har vunnit priser och fått fina omdömen av både kockar och ostmästare, nationellt och internationellt.

  Det skapas fantastisk glass på noga utvalda, mestadels, lokal råvaror, klassisk och innovativ.

  Glassle® är vår prisbelönta underbar vasslesorbet & görs i olika smaker. Länk till produkten »

 • Hållsunga Gård & Skafferi

  Hållsunga Gård & Skafferi Hållsunga gård är en mjölk-och köttgård cirka 3 kilometer väster om Kärna i Kungälvs kommun. Gården har drivits inom familjen i sex generationer och drivs sedan ca 40 år tillbaka av Ingemar. På gården finns 70 mjölkande kor och 150 ungdjur. Alla icke-mjölkande djur föds upp enbart på gräs och örter, så kallat gräsbeteskött. Gräsbetesdjuren får alltså ingen spannmål för att växa snabbt utan föds upp extensivt för att under sin livstid bidra med flertalet miljöfördelar så som biologisk mångfald, kolinbindning och cirkulerande näringskretslopp. Gården är KRAV-certifierad vilket innebär att vi arbetar utan kemiska bekämpningsmedel eller fossilt framställd konstgödsel, samt att djuren får gå löst inne i ladugården under vinterhalvåret och ute på åkrarna för att beta under sommarhalvåret.
  Idag tillverkas charkuterier, mejerier, sylt och saft av råvaror från gården och närområdet. Därtill ser vi de som roligt och värdefullt att samarbeta med andra lokala producenter varpå vi säljer även andras produkter i vår butik. Några exempel är rapsolja, honung, ägg och vete. De flesta dagar är det självbetjäning i butiken men på torsdagar är Amanda på plats för att vara behjälplig och svara på era frågor. På torsdagar bakas det oftast färska frallor och de flesta veckor finns en färdigrätt att köpa med sig hem som middagsmat. Ambitionen framåt är att bygga ut och skapa ett charkuteri med öppen kötthantering och förädling till fler charkuterier. Länk till produkten »

 • Eskilstuna Matkultur

  Eskilstuna Matkultur Din lokala bär frukt och grönsaksförädlare
  Hos Eskilstuna matkultur förädlas lokala bär frukt och grönsaker i säsong med smak, kultur och tradition från världens alla hörn till prisbelönta produkter för alla tillfällen.

  I gårdsboden eller "skåpet" kan du köpa hantverksdrycker marmelader och torkade produkter av väldigt lokala bär och frukter och honung från egna bikupor. Här finns mjölksyrade grönsaker, inläggningar och salsor mm och sortimentet varierar efter säsong och hjärtats lust.

  Vi förmedlar kunskap om olika tekniker för hållbar förädling genom hantverksmetoder och utan onödiga tillsatser genom utbildningar kurser, workshops och studiebesök. Kolla in färdiga koncept eller önska något eget.

  Håll även utkik efter våra unika evenemang och happenings kring matkultur såsom små trädgårdsfestivaler och smakverkstäder.
  Ett litet småskaligt centrum för hållbar mathushållning. Länk till produkten »

 • Park bageri & konditori

  Park bageri & konditori Om Park
  På Park kan du kan du varje morgon avnjuta din frukost på plats, eller behändigt få med dig i språnget. Du kan lita på att både din kaffe och din frukost är lika god varje dag. Till lunch kan du avnjuta allt från smakrika, värmande soppor, fräscha sallader eller varma och matiga smörgåsar.
  Utöver frukost och lunch har vi en stadig lista på olika bakverk. Vi erbjuder bland annat klassiska tårtor, välfyllda dagsfärska kanelbullar och längder samt kringlor och croissanter. Vi sparar varken in på kvalitén eller kreativiteten - därför kan det komma upp både nymodigheter som t.ex vår morning bun och smaskiga klassiker som wienerbröd.
  Råvaran i fokus
  På Park är vi alla förespråkare av fina och hälsosamma råvaror. Vi lägger stor vikt vid att produkterna vi använder i vårat hantverk är ekologiska, närodlade samt att dom håller god kvalité.
  Råvaran ligger oss varmt om våra hjärtan. Utan den måste vi börja tumma på kvalitén och då kan vi inte längre stå upp för vilka vi är. Vi är Park bageri & konditori i Äppelviken! Länk till produkten »

Kontakt

Eldrimner

Ösavägen 30 836 94  Ås Sverige