Lokal mat i offentliga kök

Hitta oss på kartan

Här berättar vi om en ny lösning där kommuner och lokala matproducenter enklare kan göra affärer. För offentliga kök som vill handla mer lokala råvaror och produkter kan detta verktyg underlätta vardagen. Projektledaren Jenny Gullstrand från Sörmlands Matkluster berättar om utvecklingsprojektet ”Lokal mat i offentliga kök” som föreningen driver.

Sörmlands Matkluster leder arbetet där tre kommuner, lokala matproducenter och ett techföretag arbetar tillsammans för att ta fram en digital lösning för framtida affärer.

Den tekniska kompetensen och byggandet av den digitala lösningen görs av företaget bakom tjänsten FarmUp.  Eskilstuna, Gnesta och Strängnäs kommun deltar i projektet och syftet är att fler kommuner ska kunna ansluta sig framöver.
Sörmlands Matkluster driver projektet Lokal mat i offentliga kök med stöd från Leader Södermanland, Jordbruksverket och Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.    

Medverkande:
Rocco Gustafsson
, projektledare, Sörmlands Matkluster
Jenny Gullstrand, projektledare, Sörmlands Matkluster

Rocco och Jenny_320x200

Seminariet är kostnadsfritt, du behöver dock anmäla dig för att säkra en plats. Det gör när du registrerar dig för entrébiljett, i biljettshopen >>

Värd:

Sörmlands matkluster är en ekonomiskförening i Sörmland med 160 medlemsföretag där vår gemensamma utgångspunkt är att lokalt producerad mat lägger grunden för bra kvalitet. Ett ställningstagande vi med stolthet oupphörligt arbetar för. Läs mer på matkluster.se.

Seminariesal T4