Från frö till framtid - fullkornsprodukter med tillgängliga mineraler 

Hitta oss på kartan

Hur ska vi få i oss viktiga mineraler så som järn och zink när vi går mot en vardag med minskat köttintag? Många kvinnor i Sverige och i världen lider av järnbrist, en mineral vi tidigare fått i oss till största delen från kött. När vi går mot en vardag där vi äter mindre kött, hur får vi i oss dessa viktiga mineraler?

I 40 år har Hidden in Grains jobbat med att öka biotillgängligheten i spannmål. Man har lyckats ta fram en hydrotermisk behandling som minskar fytinsyran och därigenom gör mineralerna tillgängliga för oss. Sedan januari är framtiden här! Kommuner och storkök kan beställa produkter med tillgängliga mineraler som kan ge lika mycket järn som kött, och intresset är stort.

Medverkande:
David Fredlund, vd, Hidden in Grains
Thomas Björklund, vd, Warbro kvarn

David och Thomas_320x200

Seminariet är kostnadsfritt, du behöver dock anmäla dig för att säkra en plats. Det gör när du registrerar dig för entrébiljett, i biljettshopen >>

Värd:
Warbro Kvarn är ett genuint företag, grundat av familjen Björklund. Vi odlar och producerar enbart ekologisk spannmål, och vi har ett flertal olika kulturspannmålssorter i sortimentet. På Warbro Kvarn arbetar vi med hela kedjan – från odling och förädling till paketering och försäljning. Verksamheten är förlagd till Linds gård utanför Katrineholm i hjärtat av Sörmland. Våra odlare hittar man på ett tjugotal gårdar i Mälardalsregionen.

Hidden in Grains vision är att ge tillbaka spannmålen sin betydelsefulla roll som baslivsmedel och källa till viktiga näringsämnen. Genom att använda råvaror, som kultursorter, med högt näringsinnehåll och vitalisera spannmålen med hydrotermisk processteknik ges tillgång till spannmålens naturliga mineraler. Konsumtion av sådana vegetabiliska baslivsmedel från en mångfald av sorter främjar inte bara hälsan utan också miljön och bidrar till hållbara ekosystem.


Seminariesal T3