Delta i Proteinrevolutionen! - en kreativ, interaktiv workshop där vi kommer att utforska hur vi kan utnyttja signaler som vi ser idag om framtiden för att transformera matsystemet.

Hitta oss på kartan

Proteinrevolutionen är en av de åtta nya innovationsplattformar finansierade av Vinnova som ska sätta upp radikala och visionära missioner för ett nytt livsmedelssystem och hjälpa branschen att genomföra dem. Just nu pågår ett 18 månader långt förprojekt för att sätta ramarna för den kommande plattformen, och nu vill vi djupdyka ner i hur en alternativ framtid och ett annat livsmedelssystem kan se ut tillsammans med er.

I det här seminariet utforskar vi tillsammans vilka framtidssignaler vi kan se idag och vad de kan betyda för olika framtida scenarion kopplat till ett proteinskifte. Vad betyder egentligen debatten om näring i alternativa proteiner och vad kommer den innebära? Vad kommer Jörd innebära för den svenska mjölkproduktionen? Kan inomhusodlad soja i växthus drivna av spillvärme från Northvolt vara ett frö till en ny matproduktionskedja? Vad tror du?

Medverkande:
Klara Kviberg
, operativ chef, Planethon 
Anna Steorn, projektledare och koordinator, Albaeco
Gustav Johansson, grundare, Jävligt Gott och ChouChou 

Anna Gustav Klara_320x200

Seminariet är kostnadsfritt, du behöver dock anmäla dig för att säkra en plats. Det gör när du registrerar dig för entrébiljett, i biljettshopen >>

Värd:
Gustav Johansson driver Sveriges största veganska matsite Jävligt Gott. Han är också kulinarisk ledare och delägare i den växtbaserade restaurangen ChouChou som ligger i Mood Gallerian i Stockholm. Med sitt arbete vill han inspirera andra till att laga mer mat genom att visa hur enkelt det kan vara och hur gott det kan bli och hur självklart det är att kött inte har någonting med det att göra. Utöver Jävligt Gott, ChouChou och att skriva kokböcker så driver han också det hållbara och digitala utbildningsföretaget Eat Green Academy och är en frekvent debattör i hållbarhetsfrågor.


Seminariesal T4