Hållbar mat på tallriken

Hitta oss på kartan

Hållbara matvanor definieras enligt FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation (FAO) som ”en kost med låg miljöpåverkan som bidrar till livsmedelssäkerhet och hälsa för nuvarande och framtida generationer".

Hållbar matlagning är inte enbart bra för miljön - det kan vara ekonomiskt, hälsosamt och gott också. Ett enkelt steg i att minska klimatavtrycket är att öka mängden grönsaker på tallriken och dra ner på portionsstorleken på det animaliska proteinet.


Häng med i en intressant diskussion med kockar som brinner för hållbar matlagning.

Medverkande:
Desirée Jaks, Årets kock 2023
Elvira Lindqvist, kreativ ledare, restaurang Oxenstiernan
Emelie Nielsen, Food & Beverage Manager, Lundsbrunns Resort & Spa (medgrundare Framtidens Krogkultur)
Jenny Ståhlberg, souschef, Billingehus   

Desiree Elvira Emelie Jenny_320x200


Moderator
:
Ingela Stenson/Ulla Karlström.

Ingela Stenson_Ulla Karlström_320x200

 

C02:18 - Matscenen