Hållbara matvanor definieras enligt FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation (FAO) som ”en kost med låg miljöpåverkan som bidrar till livsmedelssäkerhet och hälsa för nuvarande och framtida generationer".
Hållbar matlagning är inte enbart bra för miljön - det kan vara ekonomiskt, hälsosamt och gott också. Ett enkelt steg i att minska klimatavtrycket är att öka mängden grönsaker på tallriken och dra ner på portionsstorleken på det animaliska proteinet.
Häng med i en intressant diskussion med kockar som brinner för hållbar matlagning.
Medverkande:
Desirée Jaks, Årets kock 2023
Elvira Lindqvist, kreativ ledare, restaurang Oxenstiernan
Emelie Nielsen, Food & Beverage Manager, Lundsbrunns Resort & Spa (medgrundare Framtidens Krogkultur)
Jenny Ståhlberg, souschef, Billingehus
Moderator:
Ingela Stenson/Ulla Karlström.