Från glass till gelato

Hitta oss på kartan

I Sverige började man äta glass i början på 1700-talet och i Cajsa Wargs kokbok från 1755 finns ett recept på ”glace” baserad på mjölk och grädde. Det var först under 1800-talet som glassen blev allmänt känd då invandrare från mellaneuropa kom till Sverige och då öppnade upp glassalonger i Stockholm. 1890 började där också den första gatuförsäljning. Då fanns det en enda smak, och glassen bestod av mjölk, ägg, socker och vanilj. 

Tony Olsson, Kenny Mattsson och Chris Sundqvist Järn tar oss med på en tidsresa från glass till gelato och du får även ta del av vilka smaker som är populärast idag och kommande glasstrender.

Medverkande:
Tony Olsson, konditor och bagarmästare
Kenny Mattsson, ägare, Kennys Gelato
Chris Sundqvist Järn, delägare, Nonnas Gelato

Tony Chris Kenny_320x200

Tonys foto är taget av Per-Erik Berglund.


Moderator
:
Henrik Olsson

Henrik-Olsson_foto Åsa Stöckel_320x200*

Foto: Åsa Stöckel

 

C09:10 - Bageriscenen