Logotyper för tävlingarna under Gastronord 2024.

Flera spännande tävlingar avgörs under Gastronord 2024!

Det blir tävlingstätt under Gastronord 2024, med ett flertal spännande avgöranden på plats. Utöver de numera klassiska Gastronord-tävlingarna Glass-SM och Vinordic Wine Challenge, introducerar vi i samråd med det internationella gastronomiska sällskapet Chaîne des Rôtisseurs tävlingarna Årets Unga Kock och Årets Unga Sommelier. Dessutom får vi följa upplösningen av Restaurangakademiens Bocuse d’Or Sweden Commis Award.

- Den populära publiktävlingen Glass-SM avgörs på öppningsdagen och vinnaren kan titulera sig som Sveriges bästa glassmästare.


- Vintävlingen Vinordic Wine Challenge går ut på att varje år finna Sveriges mest prisvärda viner. Ca 2000 olika viner tävlar om de åtråvärda priserna Gold Trophy, Silver Trophy och Bronze Trophy.


- Bocuse d’Or Sweden Commis Award avgörs för andra gången på Gastronord, och syftet är att uppmuntra fler unga kvinnliga kockar att tävla internationellt och slå ett slag för restaurangbranschens karriärmöjligheter.

 

- Chaîne des Rôtisseurs Årets Unga Sommelier genomförs för andra året i Sverige men har funnits som tävling internationellt sedan 1977. Från 2007 har den omarbetats och fått en omstart med tydligare mål och högre ambitioner. Syftet med tävlingen är att uppmärksamma nästkommande generationer av sommelierer.

 

- Finalen i Chaîne des Rôtisseurs Årets Unga Kock, Sveriges äldsta verksamma kocktävling med start 1977, avslutar tävlingsschemat under mässan. Syftet med tävlingen är att uppmärksamma nästkommande generationer av kockar.