Stellagalan.

Stellagalan arrangerar Stella Forum

Gastronord presenterar stolt i samarbete med Stellagalan det nyinstiftade priset, Stellastjärnan, som framförs under Stella Forum på Stockholmsmässan. Vi har fått en pratstund med Anette Rosvall, talesperson för Stellagalan.

Vad är Stellagalan?
- Stellagalan startade som en ideell förening för cirka sju år sedan som en reaktion på den då nästan obefintliga andelen kvinnor i den gastronomiska branschen som syntes i media. Det var män som talade, män som fick pris, män som tävlade, män som hyllades och män som fick fokus. Sedan dess har Stellagalan verkat för en förändring. Vi har på den årliga galan hyllat och prisat kvinnor i alla delar av vår underbara värld. På så sätt har vi hjälpt till att lyfta kockar, bartenders, sommelierer, mediepersonligheter, mentorer, bagare, servis, konditorer och dessutom delat ut ett hederspris på den årliga galan.

Vilka sitter med i Stellagalans styrelse?
- Vi är numera sju personer i Stellagalans styrelse. Alla med gedigen erfarenhet från olika delar av den gastronomiska branschen. Vi har ordförande Anita Lindström, galageneralerna Maja Berthas och Ida Ström, jurygruppsansvarig Anna-Antonia Svedberg, ansvarig för sociala medier Karoline Nordefors, senior rådgivare, Ella Nilsson samt jag själv Anette Rosvall som är talesperson för Stellagalan.

Berätta om Stellagalans Forum som arrangeras på Gastronord? 
- Stellagalan har instiftat ett nytt pris, Stellastjärna, som kommer att delas ut på Stellagalans Forum. Utmärkelsen syftar till att lyfta och belysa de betydande insatser rörande jämlikhetsfrågor i verksamhetsområden som ligger utanför den gastronomiska branschen. Detta för att sätta ljus på kompetens, utveckling, goda förebilder samt för att inspirera vår egen bransch utanför Stellagalans normala arbetsfält.

Vad har du för förväntningar på årets Stella Forum? 
- Stellagalans Forum har alltid satt tummen på aktuella frågor och det vet jag att vi kommer att göra även i år. Vi har alltid intressanta talare, relevanta paneldebatter samt efterföljande nätverksträffar där folk från branschen kan fortsätta de intressanta diskussionerna. Vi ser fram emot att kunna hålla forumet i samband med Gastronord där så många intresserade människor finns på plats. Det blir en härlig win-win!

 

Stella Forum arrangeras på Gastronord och mer information presenteras på hemsidan inom kort.