Roseglas-underifrån-750x500

Viktig info till alkoholutställare

Viktiga punkter för dig som ställer ut alkohol på GastroNord:

1. Skicka in en lista över alkoholen du ska ha i montern
Det är Mässrestauranger AB som har utskänkningstillståndet i mässhallen och de behöver därför få in en lista över alkoholen du kommer att ha i montern. Formuläret du behöver fylla i finner du här alternativt i Event Planner. Senast tisdagen 6 oktober behöver du göra detta.

2. Skicka en faktura på alkoholen
Mässrestauranger AB måste ”köpa” den alkohol ni avser att ta med till mässan som avsmakning, skyltexemplar etc. Leveranserna av dryckerna sker inte fysiskt till Mässrestauranger, utan ni tar själva med dem till montern. Mässrestauranger kommer att ha godtagbar övervakning av området under mässdagarna.

Ekonomiskt ska detta in i Mässrestaurangers redovisning, varför vi ber er skicka dem en faktura (se fakturaexempel här). 
För enkelhets skull har Mässrestauranger bestämt ett belopp om 5.000 kr + moms, oavsett antal flaskor. Vänligen skicka fakturan till accounts@massrestauranger.se senast tisdagen 6 oktober.

Efter mässan kommer de att skicka en faktura till er för serveringstjänst på samma belopp. På detta sätt uppstår alltså ingen kostnad för någon. OBS! Ingen betalning sker mellan företagen.

Du finner även information om detta i Event Planner.

Om du som utställare inte har ett företag med partihandelstillstånd för alkohol måste alkoholen förtullas in i landet av ett sådant företag. Läs mer här eller i Event Planner.

3. Alkoholsmakprover
Som utställare med alkohol är det viktigt att du alltid tar en dryckeskupong, eller fler, i utbyte mot smakprov.

Besökarna har möjlighet att köpa en remsa med 5 dryckeskuponger för 150 kr inkl. moms. Då ingår ett vinprovarglas och en spottkopp. Kupongens värde är 20 kr inkl. moms. Vinglaset behåller besökaren. Besökaren kan också köpa en extra kupongremsa för 100 kr.

Kuponger mot smakprov
Besökarna köper kuponger som lämnas som betalning mot avsedd mängd alkohol. Det är viktigt att ni alltid tar en eller flera kuponger i betalning för ett smakprov (gäller även journalister).
Det är inte lagligt att bjuda på alkohol. Ett dyrt vin ska betalas med fler kuponger än ett billigt, ni sätter själva detta pris. Det är viktigt att ni sparar kupongerna och lämnar dessa till Stockholmsmässan efter avslutad mässa. Även i detta led kräver myndigheterna ekonomiska transaktioner som ska baseras på konsumerad mängd. 

Undantag från att ta kupong mot ett smakprov kan göras, dock endast för de besökare som har en symbol i form av ett vinglas på sin badge/besöksbricka. Symbolen betyder att personen, alt dess arbetsplats, innehar utskänkningstillstånd.

De som inte har symbolen på sin badge/besöksbricka måste alltid betala smakprov med en eller flera dryckeskuponger.

Åldergräns 18 år
För att köpa dryckeskupongerna krävs att man fyllt 18 år. Vi ber er också vara uppmärksamma på det när ni serverar smakprov och om det råder tveksamhet fråga gärna efter legitimation.
Vår maxrekommendation är följande när det gäller smakproverna:
- Starksprit 2 cl
- Vin 5 cl
- Öl 10 cl

På GastroNord är det tillåtet att servera alkohol från kl. 10.00.

4. Beställ vinglas, is och spottkoppar
Behöver du vinglas och spottkoppar till din monter? Beställ dem i förväg, senast torsdag 8 oktober och få dem levererade till din monter.
Pris för köp av vinglas är 10 kr/st och spottkoppar 3 kr/st (exklusive moms). Ispåse, 10 kg, kostar 100 kr/st. Du hämtar isen vid diskrummet, monternr C06:41.
Förbeställda vinglas och spottkoppar levereras till din monter på morgnarna innan mässan öppnar.

Behöver du beställa vinglas, is eller spottkoppar på plats, under mässdagarna, gör du det i diskrummet, C06:41, på GastroNord. 

Beställningsformuläret hittar du här. Du finner det även i Event Planner.

Vinglasen är IKEAs vinglas "SVALKA".

Vinglas, spottkoppar och is faktureras efter avslutad mässa.

5. Larmat vinförråd
Inne i C-hallen finns ett larmat vinförråd som du kan använda om så önskas. Monternumret är C23:20.

Öppettider:
Tisdag 20 oktober 09:00-18:30
Onsdag 21 oktober 09:00-18:30
Torsdag 22 oktober 09:00-17:00
 
Behöver vinet kylas rekommenderar vi att du bokar en pallplats i kylcontainer. Boka senast den 2 oktober i Event Planner »


6. Återlämning av dryckeskuponger

Skicka dryckeskupongerna till oss och få pengar tillbaka!

Dryckeskupongens värde för dig som utställare är 9,60 kronor exkl moms. Vänligen lämna in de räknade dryckeskupongerna tillsammans med ifylld blankett till Service Center efter stängning mässans sista dag. 
Blanketten finner du här alternativt i Event Planner.

Du kan även skicka kupongerna med ifylld blankett till
Stockholmsmässan AB
Att: Ulrika Köhler/GastroNord 2020
125 80 Stockholm
OBS! Senast fredagen den 30 oktober behöver dryckeskupongerna vara oss tillhanda.

Efter godkännande från oss skickar ni sedan en faktura på bekräftat belopp till faktura@stockholmsmassan.se eller
Stockholmsmässan AB
Ekonomiavdelningen
125 80 Stockholm
Vårt organisationsnummer är 556272-4491. Märk fakturan ”GastroNord 2020/dryckeskuponger”

7. Godsadress
Märk lådan/orna med din alkohol ”mässans namn, ditt företags namn och ditt monternummer”
Stockholmsmässan
Logistikavdelningen/godsmottagningen
Parkeringsvägen 10
125 35 Älvsjö