vegetables

Vegoscenen

De senaste åren har mängden vegansk och vegetarisk mat i mattidningarna, matbutikerna och på människors tallrikar ökat dramatiskt. Men är det en trend som kommer att lägga sig eller ser vi snarare ett systemskifte mot ett annat sätt att äta? Vad kommer det innebära för Sveriges bönder och matproducenter, och inte minst för alla oss konsumenter?

Värdar för scenen är Gustav ”Jävligt gott” Johansson och Fredrik Kämpenberg. På scenen kommer flera spännande och kunskapsberikande aktiviteter ta plats, räkna med heta innovationer och debatter och säkerligen en och annan ögonöppnare.

”Framtidens kockar står inför en omställning i såväl privat som offentlig sektor och det finns många praktiska frågor att lösa för att få det att bli kostnadsmässigt försvarbart. Vi måste hitta smarta lösningar som är kostnadseffektiva med nya tekniker och råvaror. Det blir en kunskapsfråga och där spelar skolorna som utbildar unga kockar en viktig del. ” säger Gustav Johansson.

TIPS! Se Gustavs filmade intervjuer med intressanta personer kring hållbarhet och vego i storkök och restaurang >>

 

Plantable cook-off

En matlagningstävling med växtbaserade råvaror där 6 lag tävlar mot varandra. Det blir en spännande tävling där lagen slås ut genom dueller och endast de bästa går vidare till semifinal och slutligen finalen. 

 

Programmet på Vegoscenen fylls på allt eftersom det blir klart. 

Här kommer flera spännande och kunskapsberikande aktiviteter ta plats. Allt från produktpresentationer, tävlingar för både skolor och professionella, kurser och föredrag med kända personligheter och innovatörer. Värdar för scenen är Gustav ”Jävligt gott” Johansson och Fredrik Kämpenberg