Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

Kristina_Martin Servera_1000 Foto: Magnus Fond

Martin & Servera utbildar branschen

Restaurang- och storköksspecialisten Martin & Servera ser kompetensförsörjningen som en av de viktigaste frågorna för branschen.

– Vi utvecklas tätt i samarbete med våra kunder och ser att för branschen är kompetensförsörjningen en viktig fråga, säger kommunikationsdirektör Kristina Ossmark.

Utbildningsverksamheten på Martin & Servera erbjuder bland annat en rad olika kurser och utbildningar i syfte att kompetensutveckla personer i restaurangbranschen.

– Kompetensutveckling och vidareutveckling är viktiga nycklar när det handlar om att behålla bra arbetskraft och göra branschen mer attraktiv. Det är en utmaning som är jätteviktig. Branschen lockar många unga människor och för att behålla dem måste vi satsa på kompetensutbildningar och ledarskapsutbildningar, säger Kristina.

Utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia har i samarbete med bland annat Martin & Servera startat två nya KY-utbildningar i höst. Syftet är att tillgodose branschens behov av kockar och kökspersonal.

– Det är en kockskola i tajt samarbete med några av våra stora kunder som kan bidra med bra praktikplatser. Vi erbjuder studiebesök där vi berättar om hur en grossistroll ser ut, man får träffa producenter, prata råvarukunskap och inspireras via matlagning och måltider, säger Kristina och fortsätter:

– Det är två olika utbildningar där den ena handlar om att utbilda Sveriges bästa kockar och den andra skapar möjligheter för nyanlända personer att lära sig restaurangbranschen. Utbildningarna har precis startat och det ska bli jättespännande att följa dem.

Text: Tina Lindström Carlsson