Camelina of Sweden

Vi finns i monter C08:36

EKOLOGISK SUPERFOOD FRÅN SÖRMLAND
Camelina of Sweden är 100 % ekologisk och kallpressad camelinaolja och torrostade fröer odlade och producerade av familjeföretaget by Ranch utanför Nyköping – ett lantbruksföretag som arbetar för att ta ekologisk växtodling till nästa nivå och bidra till ett mer hållbart samhälle, från jord till bord.
Både olja och fröer är naturligt laddade med viktiga näringsämnen som omega 3 och E-vitamin för den som vill leva och äta hälsosamt (2 tsk motsvarar dagsbehovet av omega 3). Den rikliga E-vitaminen gör att camelinaolja tål upphettning till över 245 °C utan att tappa vare sig smak eller näringsegenskaper. Det här och den milda, runda och nötiga smaken gör att den kan ersätta alla andra oljor i köket i allt från dressingar till grillmarinader. Oljan finns även i en smaksatt variant där basilika och vitlök skapar en modern och mycket aromatisk smakbild med inslag av peppar från basilika och umami från vitlök. De torrostade camelinafröna har samma näringsprofil och goda smak som originaloljan och kan användas som topping på allt från sallad och fisk till brödbak, eller njutas som snacks.
Med oss till Gastronord har vi så klart smakprover på våra oljor och fröer. Vi kommer även att sälja vår olja i konsumentförpackningar om 250 ml samt storköksförpackningar om 1L, 2,5L samt 5L samt fröna i konsumentförpackningar om 100 g samt storköksförpackning om 700 g.
Hitta oss på kartan

Kategorier

  • Mat

Filmer

Kontakt

Camelina of Sweden

Ekekulla 1 611 99  Tystberga Sverige