Pressmeddelande

Nyskapande chokladsmaker 1/3: Creamy Mango Cheesecake Crumble

Måste en chokladkaka vara brun och smaka kakao? Den frågan ställde sig Markus, Creative Director på Beriksson. Tillsammans med Jean-Christophe på Millesime Chocolat utvecklade Beriksson Creamy Mango Cheesecake Crumble. Det är första chokladen av tre i vår temaserie Nyskapande chokladsmaker.

En knallgul choklad med en symmetrisk yta. När du bryter av en bit möts du av en gul/orange krämig mangofyllning, syrlig, med tropisk sötma, mjuka vaniljtoner och krispiga salt- och kolabitar; Creamy Mango Cheesecake Crumble är Berikssons första egna chokladrecept som de har utvecklat tillsammans med Jean-Christophe, grundare till belgiska Millésime Chocolat.


Berikssons Creative Director Markus ställde sig frågan: Vad kan vi skapa om vi vänder på vår föreställning om vad en chokladkaka är; Måste en chokladkaka vara brun och smaka kakao? Tillsammans med resten av gänget på Beriksson började han experimentera med färger, smaker, konsistenser och några av influenserna som dök upp var bakverk och glass. Den belgiska hantverksproducenten Millésime Chocolat fick sedan förfrågan att utveckla den gula ekologiska chokladen. Efter bara två testomgångar var chokladen komplett. ”Mjuk, krämig, krispig, söt och syrlig. Chokladen bjuder på allt gott i ett bett”, säger Markus och skrattar.

Millésimes sortiment är lika spännande smakmässigt som förpackningarna är färgstarka. De bär vidare det belgiska arvet med fyllda pralinéchoklader med olika typer av nötter men söker vidare i smakvärldens universum med sin choklad som bjuder på läckra smaker som yuzu/tranbär, whisky, peppar och den nya fyllda mangochokladen.

Mangochokladen väger 70 gram och kostar cirka 69-79 kronor och finns i välsorterade butiker.

Nyskapande chokladsmaker är vår trilogi där vi under våren presenterar tre olika chokladkakor med spännande smaksättning. Creamy Mango Cheesecake Crumble är först ut.

Läs mer på: https://beriksson.se/varumarken/millesime-chocolat/

Pressbilder hittar du på: https://www.dropbox.com/sh/ds7y0dblr9flvir/AACGHaWGsoURv4s2U2VTZLrba?dl=0

Har du frågor får du gärna mejla mig: markus@beriksson.se