Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

vinordic-om-juryn

Om Vinordic Wine Challenge

Sista anmälningsdag: 31 januari 2019

Vinordic Wine Challenge går ut på att finna Sveriges mest prisvärda viner. Vinerna tävlar i olika tävlingskategorier och prisklasser. I varje prisklass utses en vinnare som får utmärkelsen ”Gold Trophy”. Även en ”Silver Trophy” och en ”Bronze Trophy” delas ut. Kategorierna är vitt boxvin, vitt vin på flaska, rosévin på box, rosévin på flaska, mousserande rosévin (inkl. champagne), mousserande, champagne, rött boxvin, rött vin på flaska, vitt ekovin, rött ekovin samt alkoholfria fruktdrycker.

Alla viner som finns till försäljning i Sverige den 1 februari 2019, hos Systembolaget eller via beställningssortimentet, har möjlighet att delta på lika villkor i tävlingen. Tävlingen EU-certifierades 2006 och vinnarna kan använda tävlingens dekaler både på flaskans etiketter och i annonsering. GastroNord och Allt om Vin publicerar dessutom vinnarna på sina plattformar – i text, bild och rörligt – under hela vinståret. Många av tidigare års vinnare har upplevt en ökad efterfrågan på sin vinnande produkt.

Under mars 2019 kommer alla deltagare att bjudas in till prisutdelningen som hålls i Stockholm. Frågor om tävlingen? Mejla vinordic@stockholmsmassan.se.

Vinordic Wine Challenge arrangeras av Stockholmsmässan i samarbete med tidningen Allt om Vin.