Regler Glass SM

Regler för Glass-SM

För att kunna vinna titeln Svensk Glassmästare 2022 måste man ställa upp i alla fyra kategorier.
Samtliga glassar får innehålla topping men tänk på att det är smaken som bedöms. 

Glass-och sorbetblandningen tillverkar den tävlande på hemmaplan och tar med till tävlingen. Glassarna och sorbeter fryses på plats. Schema för frysning och presentation inför juryn meddelas veckan före tävling.

Du som tävlande ska ge juryn en lapp med information om vad du serverar i varje kategori.
Till exempel: 
Glassmästarens val: Tävlande nr 1
Apelsin- och hasselnötsglass med karamelltopping, vaniljglaserade apelsinklyftor och Browniekuber. 


Chockfrysar, displayer samt glassmaskiner från Carpigiani och Valmar Scandinavia för 4 kg glassbas kommer att finnas på plats. Glass och sorbet som blir över efter bedömning kommer att delas ut till besökare på GastroNord.

Vilka mått på kantiner som kommer användas i respektive kategori återkommer vi med 3 veckor innan tävling. Klart är att Glassmästaren val kommer att serveras i breda kantiner.

På plats är det en person från företaget som tillverkar glassen vid maskinen. Personen måste vara anställd som ägare eller glassmästare i företaget man representerar.

Vinnaren, Svensk Glassmästare, förbinder sig att delta en dag i arrangemang anordnat av Arla samt även bidra med två recept som framtas under tävlingen som sedan publiceras på kund.arla.se.

Priser 
1:a pris, tillika Svensk Glassmästare 2022, vinner 20 000 kr att använda till en valfri glassutbildning, en arbetsrock broderad med ”Svensk Glassmästare” samt en vandringspokal.

Guld-, silver- och bronsvinnare i respektive kategori erhåller diplom och dekaler.  

Exklusivt pris, Bästa Hasselnötsglass:
Vinnaren av Bästa Hasselnötsglass vinner en heldag i Valmar Scandinavias Gelato Academy i Malmö, tillsammans med Valmars egen fantastiska gelatomästare.

Vinnare i kategori 
Glassmästarens Val går vidare till finalen i Gelato World Tour Challenge, för att där representera Sverige.
Priset är:
- En resa för två personer till Bologna i två dagar. (Hotell och flyg)
- Vinnarna får en privat utbildning hos Carpigiani Gelato University (en dag med en PRO Gelato Maestro).
- 1 st middag ihop med Carpigiani Export manager.

Exklusivt pris, Bästa Arla Pro Grekisk Yoghurt
Vinnaren av Arla Pro Grekisk Yoghurt får en halvdag i Arla Pro kitchen i Solna, där man får fördjupa sig inom mejeri, syrade produkter och möjligheten att testa på sina kunskaper i sensorik.


Kategori 1. Glassmästarens val

Kategori 2. Hasselnötsglass 

Kategori 3. Jordgubbssorbet

Kategori 4. Arla Pro Grekisk Yoghurt. Yoghurt ska vara den framträdande smaken i denna kategori men får lov att kompletteras med valfria bär. Kan vara som en Variagatto eller att man tillsätter bären i pure form. Men det viktiga är att Yoghurten är framträdande.


  
Anmälan för Glass-SM är stängd!

Det är kostnadsfritt att anmäla sig till Glass-SM.
Deltagare som får en bekräftad tävlingsplats betalar 500 kr (exkl. moms) i tävlingsavgift per kategori.
Tävlar du i fyra kategorier är anmälningsavgiften 1.500 kr (exkl. moms).

 

I samarbete med