Regler Glass SM

Regler för Glass-SM

För att kunna vinna titeln Svensk Glassmästare 2022 måste man ställa upp i minst tre kategorier. Ställer man upp i fyra kategorier så räknas poängen från de tre bästa kategorierna.
Samtliga glassar får innehålla topping men tänk på att det är smaken som bedöms. 

Glass-och sorbetblandningen tillverkar den tävlande på hemmaplan och tar med till tävlingen. Glassarna och sorbeter fryses på plats. Schema för frysning och presentation inför juryn meddelas veckan före tävling.

Du som tävlande ska ge juryn en lapp med information om vad du serverar i varje kategori.
Till exempel: 
Glassmästarens val: Tävlande nr 1
Apelsin- och hasselnötsglass med karamelltopping, vaniljglaserade apelsinklyftor och Browniekuber. 


Chockfrysar, displayer samt glassmaskiner från Carpigiani och Valmar Scandinavia för 4 kg glassbas kommer att finnas på plats. Glass och sorbet som blir över efter bedömning kommer att delas ut till besökare på GastroNord.

Vilka mått på kantiner som kommer användas i respektive kategori återkommer vi med 3 veckor innan tävling. Klart är att Glassmästaren val kommer att serveras i breda kantiner.


Kategori 1. Glassmästarens val

Kategori 2. Hasselnötsglass 

Kategori 3. Jordgubbssorbet

Kategori 4. Presenteras i samband med att anmälan öppnas


  
Anmälan för Glass-SM 2022 öppnar i januari.

Det är kostnadsfritt att anmäla sig till Glass-SM.
Deltagare som får en bekräftad tävlingsplats betalar 500 kr (exkl. moms) i tävlingsavgift per kategori.
Tävlar du i fyra kategorier är anmälningsavgiften 1.500 kr (exkl. moms).

 

I samarbete med