Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din upplevelse, för statistik och för att visa skräddarsydda annonser. Genom din användning av webbplatsen godkänner du att vi använder dessa cookies. Läs mer om cookies här »

 GastroSummit presenterar två nya viktiga tävlingar för svensk  gastronomi

GastroSummit presenterar två nya viktiga tävlingar för svensk gastronomi

Det saknas kockar i alla kök. Privata och offentliga. För att höja intresse och fokus för Sveriges gastronomi startas två nya tävlingar på GastroSummit med tema ”Streetfood”. Ansvarig för tävlingarna är Svenska Kockars Förening och tävlingarna genomförs på utställningsdelen med fri entré som välkomnar branschen.

Svenska Juniormästerskapen
De tävlande får vara upp till 23 år för att deltaga. 
Efter kval är nu tre kockar i final: Robin Lund från Bjuv, Samuel Petterson från Växjö och Victor Hiller från Uppsala. Juniorernas tävling är 3 september med start kl. 13.00. 

Svenska storköksmästerskapen
Svenska Storköksmästerskapen är en tävling med fokus på mat för många. Varje lag tillagar 100 portioner och sex lag är nu i final.  

Det är tre lag per dag som tävlar: 
Konga Allhus, Team Sodexo Schoolrestaurants, Uppsala kommun som tävlar den 3 september. 
CLV Kronoberg Växjö, Stora Hammars skola Höllviken och Växjö kommun som tävlar den 4 september. 

Maten som tillagas kommer att bjudas på till gäster som besöker GastroSummit.

Svenska Kockars Förening är en idéell förening för alla som jobbar i kök, matsal, bageri/konditori, vars syfte är att stärka och främja yrket och den svenska gastronomin och matkulturen. Föreningen startade upp Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorkocklandslaget som båda är ledande i världsgastronomin.