Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din upplevelse, för statistik och för att visa skräddarsydda annonser. Genom din användning av webbplatsen godkänner du att vi använder dessa cookies. Läs mer om cookies här »

Om GastroSummit

Framtidens mat: Maskar, gräshoppor eller människokött?

Är vi människor för egoistiska för att kunna leva hållbart? Är kannibalism lösningen på framtidens livsmedelsförsörjning? Har Generation Z svaren på världens livsmedelsutmaningar? Kan man lura konsumenter att göra de rätta valen? Frågorna inför framtidens matutmaningar är många. På GastroSummit får du några av svaren – men får också ta del av de senaste vetenskapliga rönen och träffa de ledande experterna. På Stockholmsmässan den 3-4 september 2019.

En ny gastronomisk summit med fokus på Hållbarhet, Innovation, Hälsa samt Inspiration & Framgång.

Programmet för höstens framåtblickande branschevent GastroSummit har tagit form och det står klart att detta är något som ingen som jobbar inom livsmedelsbranschen bör missa. GastroSummit är Sveriges nya gastronomiska forum och mötesplats för framtidens mat.
Eventet är uppdelat i en inspirationsdel och en seminariedel med fyra stekheta teman: Hållbarhet, Innovation, Hälsa samt Inspiration & Framgång. Framstående profiler från branschen delar med sig av sina kunskaper och insikter. Presentationer, trender, debatter och paneler blandas med snabba startup-pitchar som livar upp. Som bonus erbjuds flera spännande tävlingar med matkoppling, exempelvis Svenska juniormästerskapen i matlagning och Storköksmästerskapen med tema ”street food”.

Inspirationsdelen av GastroSummit har fritt inträde för branschen och kommer bland annat att bjuda på trender, företagspresentationer, foodtech startups, speaker’s corner och ett livligt tävlingsområde. En av många spännande programpunkter är den New York-baserade fotografen Charlie Bennets enastående och nyskapande fotoutställning där han i ett samarbete med nutidens främsta kockar tolkar framtidens mat genom sin kameralins.

Seminariedelen av GastroSummit består av fyra halvdagar med aktuella teman, där man kan välja att köpa biljett till en eller flera beroende på vad man är intresserad av. Till alla teman har vi bjudit in en internationell foodtech-talare tillsammans med startup-pitcher, arrangerar en paneldebatt i ett högaktuellt ämne, presenterar en trendrapport från Food & Friends och bjuder på smakprover från vår veganstudie i landets skolor (se nedan). Dessutom får publiken möjligheten att tycka till i kontroversiella frågor med hjälp av mentometrar, så vi kan utlova hög puls! Här följer några smakprov ur de späckade seminarieprogrammen.

Allt kommer att simultantolkas till engelska, vi tillhandahåller hörlurar för dem som behöver.

 

Summit-delen är en interaktiv seminariedel med föreläsningar kring fyra olika teman uppdelade på halvdagar. Teman för halvdagarna är Hållbarhet, Innovation, Hälsa samt Inspiration & Framgång. Till Summit-delen löses halvdagsbiljetter. Ordinarie pris per halvdag är 995kr exkl. moms. Till programmet här.