Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din upplevelse, för statistik och för att visa skräddarsydda annonser. Genom din användning av webbplatsen godkänner du att vi använder dessa cookies. Läs mer om cookies här »

GastroSummit 2019
Registrera och köp biljett »

GastroSummit 3 – 4 september på Stockholmsmässan

Programöversikt

3 SEPTEMBER - Hållbarhet / Innovation

HÅLLBARHET kl. 9-13 
Alla föreläsningar denna halvdag är på svenska.

9.00 – 10.00
-  Intro med Johan Jörgensen och Maria Torén.
-  Makrotrender som påverkar. Lotta Ahlvar, trendexpert inom mode och inredning.
-  Hållbarhetssatsning, Svenska Brasserier följer upp resultat och effekt av deras nyligen lanserade hållbarhetsrapport. Fanny Sturén, hållbarhetschef på Svenska Brasserier.
-  Plastens hållbara framtid. Björn Florman, grundare Materialbiblioteket.
-  Paneldebatt - Är människan för egoistisk för att leva hållbart?

10.00 – 11.00
-  Debatt om veganmat för skolbarn - skolbarn och deras pedagoger tillfrågas om deras attityder till veganmat. Gustav ”Jävligt Gott” Johansson sätter recepten tillsammans med matleverantör Sandborgen, arrangeras av GastroNord.
-  Hållbar teknik. Erik Blomqvist från Rational.
-  Utställarmingel och smakprover.
-  Diskussion med Stellagalans ordförande och kvinnor i branschen om kvinnor och jämställdhet i branschen. Anette Rosvall, Maria Stridh med flera.

11.00-12.00
-  Restauranglabbet. Maria von Euler.
-  Start-up pitch x3, de senaste och mest spännande FoodTech innovatörerna presenterar sin affärsidé och produkt under två tempofyllda minuter  
-  FoodTech talare, Johan Jörgensen bjuder in de främsta talarna i världen inom FoodTech. Cecilia Oldne från Indien
-  Summering Hållbarhet. Johan Jörgensen och Maria Torén.

12.00-13.00
-  Smakaktivitet och trendföreläsning - Food&Friends Pontus Dahlström – Sveriges populäraste mat presenteras med ”Matrapporten”, en undersökning som kartlägger svenskarnas matvanor och matbeteenden. Pontus Dahlström,  Food&Friends.
-  Intro Innovation. Johan Jörgensen och Maria Torén.

INNOVATION kl.12-16

12.00-13.00
-  Smakaktivitet och trendföreläsning - Food&Friends Pontus Dahlström – Sveriges populäraste mat presenteras med ”Matrapporten”, en undersökning som kartlägger svenskarnas matvanor och matbeteenden. Pontus Dahlström, Food&Friends.
-  Intro Innovation med Johan Jörgensen och Maria Torén.

13.00-14.00
-  Exceptionell Råvara, Vad krävs för en exceptionell råvara och hur tas de fram. Erika Olsson och Stefan Eriksson.
-  Start-up pitch x3, de senaste och mest spännande FoodTech innovatörerna presenterar sin affärsidé och produkt under två tempofyllda minuter.
-  From useless waste to innovative design cup, HuskeeCup, closed loop cup. Chris Nielson, HuskeeCup. Programpunkten är på engelska.
-  Framtidens intelligenta mattransporter. Christer Askerot, ScanBox.
-  Senaste matforskningen för alla sinnen. Johan Swahn, Sense Lab.

14.05 – 15.05
-  Utställarmingel och smakprover
-  Gen Z study (>24år). Kairos future.
-  Paneldebatt: Vad krävs för att nå Generation Z? Paneldebatt med Generation Z om deras matvanor och attityd till alkohol. 

15.05 – 16.00
-  Design av mat för rymden och framtiden. Cecilia Hertz.
-  FoodTech talare. Johan Jörgensen bjuder in de främsta talarna i världen inom FoodTech. Dr. Sian Proctor. Föreläsningen hålls på engelska.
-  Summering Innovation. Johan Jörgensen och Maria Torén.

4 SEPTEMBER - Hälsa / Inspiration & Framgång

HÄLSA kl.10-14

10.00-11.15
-  Intro med Johan Jörgensen och Maria Torén.
-  One Planet Plate.
-  Veganskt, en del av kosten. Vad krävs? Gustav Jävligt Gott.
-  Beteendeeffekten av ekologisk märkning. Magnus Söderlund, beteendevetare och professor vid Handelshögskolan.
-  Start-up pitch x3, de senaste och mest spännande FoodTech innovatörerna presenterar sin affärsidé och produkt under två tempofyllda minuter.
-  Kan man lita på influencers?  Vilket ansvar har influencers? Matbloggspriset med Ylva Vitorovic, Zeinas Kitchen, Johan Matgeek Hedberg, Jessica Frej.

11.15 – 12.00
-  Utställarmingel och smakprover.
-  Svenska kockars förening bjuder in Politiker.

12.00 - 13.00
-  FoodTech talare, Johan Jörgensen bjuder in de främsta talarna i världen inom FoodTech. Ross Forder. Föreläsningen är på engelska.
-  Restaurangbranschen - en osund arbetsplats? Stefan Ekengren (Hantverket), Louise Johansson (finalist Årets kock 2019) och Carl Johan Swanson från Visita.
-  Summering Hälsa med Johan Jörgensen och Maria Torén.

13.00 - 14.00
-  Smakprover och trendföreläsning - Food&Friends Lennart Wallander presenterar en rykande färsk trendspaning från en av världens mest spännande gastronomiska världsdel. 
-  Intro Inspiration & Framgång. Johan Jörgensen och Maria Torén.

INSPIRATION OCH FRAMGÅNG kl.13-17

13.00 - 14.00
-  Smakprover och trendföreläsning - Food&Friends Lennart Wallander presenterar en rykande färsk trendspaning från en av världens mest spännande gastronomiska världsdel.
-  Intro Inspiration & Framgång med Johan Jörgensen och Maria Torén.

14.00 – 15.00

-  Måltidsturismens betydelse för Sverige – Visit Sweden. Jens Heed.
-  Paneldebatt: Från startup till framgång. Panel med startups som prickat rätt. Tidigare Gateau-ägaren Peggy Fagergren om resan från uppbyggnad till försäljning. Stefan Ytterborn superentreprenören med bred och framgångsrik karriär inom många branscher och Johan Damgaard på Johan&Nyström, livet om och efter kafferostning och en hållbar tillvaro. Stefan Ytterborn , Johan Damgaard, Peggy Fagergren .
-  Charlie Bennet om mat genom kameralinsen och om ”Från Bord till Jord” – ett dokumentärt projekt som visar hela loopen från tillagning, servering, ta hand om resterna, kompostera, odla och skörda. Charlie Bennet, New York-baserad fotograf.
-  Stockhom Food Challenge – Varför och hur kan Stockholm stad boosta den gastronomiska framgången.

15.00 – 16.00
-  Start-up pitch x3, de senaste och mest spännande FoodTech innovatörerna presenterar sin affärsidé och produkt under två tempofyllda minuter.
-  Utställarmingel och smakprover.
-  Framgångsfaktorer för en god arbetsplats. Maria Stridh.
-  Världens mest framgångsrika sociala nätverk, ChefsTalk. Sebastian Wussler. På engelska.

16.10 – 17.00
-  FoodTech talare, Johan Jörgensen bjuder in de främsta talarna i världen inom FoodTech. Sverker Lindbo.
-  Summering Inspiration & framgång

 

Partners