Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din upplevelse, för statistik och för att visa skräddarsydda annonser. Genom din användning av webbplatsen godkänner du att vi använder dessa cookies. Läs mer om cookies här »

Exceptionell Råvara: Vad krävs för en exceptionell produkt och hur tas de fram, Erika Olsson och Stefan Eriksson

Hitta oss på kartan

Tema Innovation

Här får ni höra storyn bakom Exceptionell råvara. Vad händer när bönder och kockar möts och utvecklar råvaror tillsammans?

Om Erika:
Erika driver tillsammans med sin man Torbjörn gården Onsberga i Sörmland. Här finns förutom 200 ha växtodling ett hundratal köttdjur, 90 tackor och 120 utegrisar av olika korsningar mellan Svensk lantras, Linderöd och Mangalitza.
Erika är ledamot i styrelsen för Exceptionell Råvara, ordförande i Sörmlands Matkluster och en av initiativtagarna till försäljningskooperativet "Bondens Nära". Hon är också engagerad i Eldrimners branschråd för småskalig slakt och chark.

Om Stefan:
Stefan Eriksson, Årets Kock 2005. Stefan arbetar som kock och konsult inom råvaruutveckling genom företaget Råvaran. Ett av uppdragen är Föreningen Exceptionell Råvara, en plattform där kockar och producenter kan utveckla svenska råvaror av högsta kvalitet för restauranger. Stefan är även med och driver "Restauranglabbet" som öppnar sin första enhet i september 2019 i Sthlm.
Förutom Årets Kock har Stefan tävlat i Årets Gröna Kock 2000, vunnit Årets Seniormat 2011 samt skapat Nobelmenyn 2008. Stefan Erikssons matfilosofi baseras på gedigen kunskap, att lära sig hur råvaran produceras och vad det innebär för råvarans smak, kvalité och hur den behöver tillagas.

T1/T2 - seminarielokal