Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

Pelle Agorelius och Britt-Marie Mattsson om Gourmand Awards finalisterna

Hitta oss på kartan
Det svenska kokboksundret är frukten av professionella insatser över lång tid. Några av världens bästa kokboksförfattare, matfotografer, formgivare och dryckes-och kokboksförläggare kommer från Sverige. Konkurrensen globalt är oerhört hård, hårdare för varje år. Därför är det särskilt uppseendeväckande att Sverige denna gång har fler finalister än någonsin på den internationella nomineringslistan. Gourmand Awards jämförs med vad Oscarsgalan är för filmindustrin, inspirerat av OS och den olympiska andan. Man ger utmärkelser till utgivningar om mat och dryck, TV, digitalt eller tryckta format, både till det som kostar och det som är gratis. Utmärkelserna går till privat såväl som publikt material, till både etablerade förlag och egenutgivningar, stora som små - med lika möjligheter för alla.

Pelle Agorelius about this years finalists in the Gourmand Awards, in a talk with Britt-Marie Mattsson. The swedish cookbooks wonder is the fruit of many years of professional effort. Some of the best cookbook writers, food photographers, designers, drinks books and cookbooks publishers are from Sweden. The global competition is fierce, and more challenging every year. Therefore, it is most extraordinary that Sweden has more finalists than ever, to the Gourmand Awards. The Gourmand Awards have been compared to the “Oscars” for film. They are inspired by the Olympic Games and their spirit. We reward all food and drinks content, in print or digital, paid or free, private or public, trade publishers or self published, big or small, with an equal chance for everyone.


Presenteras av: Pelle Agorelius om årets svenska finalister i Gourmand Awards, ett samtal med Britt-Marie Mattsson

Producentscenen - A28:52