Personalbrist, automatisering och robotar. Hur framtidens matservering kommer se ut.

Hitta oss på kartan
Föreläsare: Eric Moschos från Wiibot

Som vi en dag gjorde med datorer och mobiler kan vi idag effektivisera arbetet med hjälp av leveransrobotar samt öka närvaro och avlasta arbetsteam. Sveriges första leveransrobot installerades på restaurangen Kin Long i Malmö och finns nu även på ett antal platser i Stockholm, Pong Gruppens restaurang Waipo i Mood gallerian, Scandic Angle mm Efter ett väldigt tufft år för hotell- och restaurangsektorn där restriktionerna bidrog till att tusentals personer blev varslade runt om i landet så har branschen svårt att hitta personal. Effekten av detta har i sin tur bidragit till att personal har en högre stressnivå samt att många restauranger och hotell inte klarar av den dagliga driften. Robotarna är otroligt effektiva och fungerar dygnet runt och lastar upp till 60kg. De avlastar personal och effektiviserar verksamheten på ett enkelt och positivt sätt avslutar Eric Moschos. 


Marknadsplatsen Scen