Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

Sveriges officiella mästerskap i glasstillverkning

Nu är det dags för tredje upplagan av Sveriges officiella glassmästerskap, den 25/4 på Stockholmsmässan, under GastroNord. Tävlingen sker inför publik på mässan och är öppen för professionella glasstillverkare som har sin egen tillverkning.

Kategorier och bedömning:

Fior di Latte Stracciatella
– traditionell mjölkglass utan vaniljsmak, med bitar av choklad. Presentation i breda kantiner.

Caramel
– med valfri topping. Presentation i breda kantiner.

Drinksorbet
- En sorbet med smak av valfri drink. Valfri presentation men tänk Glasscoupe med sorbet på drinktema. Tävlande tar med eget uppläggningsglas/bägare. Tävlingsbidraget kan, men behöver inte, innehålla alkohol. Sorbeten som presenteras i glaset/bägaren ska ha sorbetkonsistens. Utöver det så är det ok  att använda sig av lite frukt, bär och en chokladdekor om man vill. När man tömmer ut sorbeten så gör man det i vanliga smala kantiner.

Glassmästarens favorit –i denna kategori tävlas med egen valfri smak, sorbet eller glass. Valfri presentation i breda eller smala kantiner 
Nytt för i år! Vinnare i kategori Glassmästarens favorit går vidare till finalen i Gelato World Tour Challenge, för att där representera Sverige.

1:a-pris, tillika Svensk Glassmästare 2018, vinner 10 000 kr att använda till en valfri glassutbildning, en arbetsrock broderad med ”Svensk Glassmästare” samt en vandringspokal.
För att kunna vinna titeln Svensk Glassmästare 2018 måste man ställa upp i minst tre kategorier. Ställer man upp i fyra kategorier så räknas poängen från de tre bästa kategorierna.

Guld-, silver-, och bronsvinnare i respektive kategori erhåller diplom och dekaler.


Varje glassmak bedöms och ger diplom enligt följande poäng:
37-40 poäng ger diplom i Guld
33-36 poäng ger diplom i Silver
28-32 poäng ger diplom i Brons
Poängen viktas till smak 60 % och konsistens/struktur 40 %
 
Anmälan

Anmäl dig så snart som möjligt, då vi har ett begränsat antal tävlingsplatser och intresset för tävlingen är mycket stort. Anmälan håller öppet så länge det finns platser kvar, dock senast till 4 april.
Det är kostnadsfritt att anmäla sig till Glass-SM 2018. Deltagare som får en bekräftad tävlingsplats betalar 500 kr (ex moms) i tävlingsavgift.

ANMÄL DIG HÄR »  Anmälningstiden har gått ut.

Tävlingsinformation
Glass-och sorbetblandningen tillverkar den tävlande på hemmaplan och tar med till tävlingen. Glassarna och sorbeter fryses på plats.

Chockfrysar, displayer samt glassmaskiner från Carprigiani och Valmar för 4 kg glassbas kommer att finnas på plats.

Glass och sorbet som blir över efter bedömning kommer att delas ut till publiken!

 

Schema för frysning och presentation till juryn meddelas veckan före tävling.

Glass-SM är ett samarbete mellan Föreningen Årets Konditor och Stockholmsmässan.
Juryn består av erfarna glassmästare och konditorer från Föreningen Årets Konditor.

Tävlingsledare
Konditormästare Tony Olsson
Telefon: 073-402 77 57
E-post: tony@konditorlandslaget.se

Samarbetspartners
Arla
Föreningen Årets Konditor
Primulator/Carprigiani
Repro/Valmar

Tävlingen arrangeras av Stockholmsmässan.
glass-sm@stockholmsmassan.se