grafisk bild visar tallrik samt kockredskap
Registrera dig för fribiljett här

31 mars - 2 april 2020

Välkommen till GastroNord på Stockholmsmässan

GastroNord är norra Europas viktigaste gastronomiska plattform. Här möts hela HoReCa branschen samt delar av dagligvaruhandeln och utbyter erfarenheter och kunskap. Till GastroNord kommer du som vill få inspiration och ny kunskap kring allt som rör mat och dryckesbranschen, samt vill kunna rådfråga experter och hitta intressanta produkter.

Här presenterar vi några av områdena på GastroNord 2020 samt information om programmet. Utöver detta kommer så klart restauranger, tävlingar och mängder av intressanta utställare att fylla eventhallen.

Vego/Vegan scenen

Här kommer flera spännande och kunskapsberikande aktiviteter ta plats. Allt från produktpresentationer, tävlingar för både skolor och professionella, kurser och föredrag med kända personligheter och innovatörer. Värdar för scenen är Gustav ”Jävligt gott” Johansson och Fredrik Kämpenberg. Räkna med heta innovationer och debatter och säkerligen en och annan ögonöppnare. För dig som vill gå djupare in i detaljer kommer det finnas workshops kopplade till en del teman. Mer information om program och möjlighet att förköpa biljetter till dessa workshops kommer.

Under GastroNord kommer Fredrik även driva en svinnrestaurang på plats. ”Det blir en växtbaserad meny gjord på 100% matsvinn samt vin från rewine och kaffe på svinnbönor. Ett stort fokus på svinn helt enkelt” säger Fredrik Kämpenberg.

Dryckesområdet

För dig som söker spännande nyheter inom dryck får inte missa dryckesavdelningen på Gastro Nord. Här kommer flertalet spännande utställare presentera sina utbud. Baren Rosé & Sparkles Wine bar är perfekt för dig som vill prova olika nyheter inom bubbel och rosé viner som inte finns på Systembolaget.

I BarNordic kan du träffa några av Sveriges främsta bartenders! Baren som sponsras av Snacksbolaget och Graffiti Sthlm kommer förutom provsmakning av drinkar att bjuda på ett flertal olika aktiviteter så som bouleturneringar och tävlingar.

Discovery room är ett unikt område där du kan hitta viner som du inte kan hitta någon annanstans i Sverige. Vinkonsulten Blaise de la Croix har kontaktat några av de mest intressanta producenterna för viner i mindre volym som nu tar plats i Discovery room för provsmakning. Här presenteras ett unikt dryckessortiment  där du kan hitta nya favoriter till din vinlista. Ta dig tid att komma förbi för att se, dofta och smaka på vinerna! Discovery room är enbart öppet för dig som har verksamhet med dryckestillstånd eller är importör av dryck.

Vinordic wine challenge. Här prisas Sveriges mest prisvärda viner i Nordens främsta vintävling. De vinnande vinerna i respektive kategori presenteras den 31 mars. Se till att vara på plats och provsmaka de vinnande vinerna!

Future food

Missa inte vårt område där innovatörer och aktörer inom Foodtech- området för livsmedel och produktion presenterar framtidens matbransch. Aldrig förr har det hänt så mycket inom kategorin livsmedel. Sverige har ett unikt stort antal företag som vill vara med och påverka framtidens livsmedelsproduktion och försörjning. I det här området kan du också besöka innovationsutställningen och klämma och känna på de senaste materialen från Materialbiblioteket. Future food området är samarbete med Sweden Foodtech och Johan Jörgensen, föreläsare och Sveriges kanske främsta expert på Foodtech.

 

 

Missa inga nyheter!

Håll mig uppdaterad på GastroNords nyheter, aktiviteter och biljettsläpp.