HÄLLDE logo

HÄLLDE lanserar två nya "evighetsmaskiner"

Hållbarhet är inget nytt begrepp för HÄLLDE. Det visar sig inte minst när företaget nu lanserar två nya grönsaksskärare.

Med snart 80 års erfarenhet och ett antal viktiga patent är HÄLLDE ett av världens ledande företag inom utveckling och tillverkning av matberedningsmaskiner för professionellt bruk. HÄLLDE har nischat in sig på fyra olika maskiner: grönsaksskärare, snabbhackar, combi cutters och blenders. Fokus ligger bland annat på hög kvalitet och säkerhet, ett perfekt skärresultat och hög kapacitet. Det här är förstås också egenskaper som gör maskinerna till en hållbar investering.

– Vi testkör varje enskild maskin och om man vill kan man byta enbart knivarna när det behövs. Det innebär att maskinerna kan användas under extremt lång tid, säger HÄLLDEs utvecklingschef Henrik Artursson.

Ny premiummaskin i rostfritt stål

Att de senaste tillskotten i HÄLLDEs produktlinje är två grönsaksskärare känns också helt i enlighet med dagens största trender, där den växtbaserade maten tar allt större plats.

– I kombination med exempelvis en snabbhackare blir det också enklare att ta vara på alla råvaror och minimera svinnet. Att erbjuda ”fresh cut” i stället för att köpa in färdigskuret i påsar är förstås också bättre ur ett hållbarhetsperspektiv.

Under Gastronord kan du stifta bekantskap med de nya grönsaksskärarna. För de riktigt stora köken lanserar man nu RG-300i, som kan bereda upp till 3 000 portioner per dag. Sortimentet på fler än 70 skärverktyg möjliggör en bred palett av olika snitt.

– Det är en premiummaskin. Alla löstagbara delar rengörs snabbt och enkelt i diskmaskinen och är liksom skärverktygen tillverkade i rostfritt stål, berättar Jan Sigurdh, VD på HÄLLDE.

Helt ny upplevelse

Möjligheten till maskindisk stod också i fokus när HÄLLDE RG-250 diwash utvecklades. Alla löstagbara delar i aluminium har en patenterad, organisk ytbeläggning, som möjliggör maskindisk: ”diwash”.

– Den glatta ytan, som kommer i kontakt med produkterna vid beredning, genererar minimal friktion och ytan upplevs som hal. Grönsakerna kort och gott glider ur maskinen. Beredningen ger alltså en helt ny upplevelse utöver den viktiga hygienfaktorn, säger Joakim Baringe, försäljningsdirektör.

Målet var att tillverka en grönsaksskärare för mellanstora till stora kök, som enkelt skulle kunna rengöras i diskmaskinen. Resultatet blev betydligt mer än så!

Läs gärna mer om HÄLLDEs nya grönsaksskärare här!

salladsbuffé

Fakta/HÄLLDE

I Kista norr om Stockholm tillverkar HÄLLDE fyra olika typer av högkvalitativa matberedningsmaskiner för professionell användning: grönsaksskärare, snabbhackar, combi cutters och blenders. Visionen är att skapa en förenklad, säker och lustfylld tillvaro i världens professionella kök, vilket innebär fokus på bland annat kvalitet, säkerhet, design, ergonomi, snabb och enkel rengöring samt perfekt skärresultat. Läs mer här!

 

Hällde maskin

Bildtext:

HÄLLDEs två nya grönsaksskärare ska kunna användas under extremt lång tid, säger utvecklingschef Henrik Artursson.