Efter ett långt uppehåll är det äntligen dags att börja träffas igen. Den 5 april 2022 slår GastroNord upp dörrarna och Wexiödisk är en av många utställare som ser fram emot att visa upp sina produkter och lösningar, där ergonomi och miljö står i centrum.
På GastroNord 2022 kommer såväl besökare som utställare att få ta del av en mängd nya produkter och innovationer. Viljan av att äntligen få mötas igen är stor och på GastroNord är den även direkt kopplat till affärsnytta. En viktig fråga på GastroNord kommer vara hur branschen kan mötas och jobba tillsammansmot en sund och hållbar arbetsmiljö. Utställaren, Wexiödisk, utvecklar ständigt produkter för att möta kraven som ställs i branschen.
Viktigt komplement
– Vi säljer diskrumslösningar som ger ren disk, vilket bygger på hur man vet hur ett diskrum fungerar. För oss är det viktigt att möta kunden, förmedla budskapet och visa våra diskmaskiner i verkligheten, vilket vi nu gör på GastroNord. Det är ett viktigt komplement till de digitala kanalerna, säger Henrik Florentzson, försäljningschef på Wexiödisk. Ekonomi, ergonomi och miljö är ledorden som genom syrar verksamheten och designen på produkterna.– Det är många delar som bidrar till en ergonomisk arbetsplats. Vi vill få bort alla onödiga lyft och arbete över axelhöjd som ökar risken för förslitnings skador, säger Henrik Florentzson.
Cirkulärt tänk
Wexiödisk kommer bland annat att presentera två av sina senaste produkter på GastroNord. Den ena är en ny kombidiskmaskin med större kapacitet, där man genom ett enkelt vred kan diska både grovdisk som kastruller och fin disk i form av glas, tallrikar i samma diskcykel. Henrik förklararnyttan med den större kapaciteten.
–Den nya maskinen har en större diskkammare och därmed en högre kapacitet så att man även kan diska mattransportlådor. Catering har ökat under pandemin och där är det viktigt att diska och återanvända transportlådor och plastbackar. Det är ett mer cirkulärt tänk, menar Henrik Florentzson.
Tidsbesparande
Wexiödisks andra nyhet är en maskin avsedd fördiskning av glas där glasen tiltas efter diskningen. Tiltningen gör att slutsköljnings vatten rinner av glaset och behovet av att putsa glasen i efterhand minskar. Tanken är återigen att det är maskinerna som ska göra jobbet, för att spara in på monotona arbetsmoment.