Linnea Sandgren

Linnea Sandgren från Kristianstad vann Gastronomi Sverige Commis Award 2021

Den 19 maj så avgjordes tävlingen Gastronomi Sverige Commis Award 2021 och av de sju finalisterna så korades Linnea Sandgren som årets bästa unga kvinna i branschen.

Juryns motivering:

Med ett mycket välorganiserat och professionellt agerande i köket har hon välbalanserat utnyttjat råvarukorgen exceptionellt bra. Detta har gett oss en god, elegant och fräsch varmrätt med en fantastiskt sås.

Gastronomi Sverige Commis Award instiftades förra året med syfte att få fler kvinnor att stanna i branschen och att ställa upp i internationella tävlingssammanhang. Arrangerande Gastronomi Sverige vill med tävlingen även uppmuntra fler kvinnor att söka sig till Bocuse d’Or, världens mest prestigefyllda tävling för kockar.

Råvarorna för de sju finalisterna skulle alla vara framträdande i rätten. Råvarorna inkluderade Rödstrimma från Gårdsfisk, Shiitake och Kejsarhatt från Svensk Ekosvamp/Hällesta samt tomater, färsk potatis och pak choi från Sydgrönt. Rapsolja från Säby Gård samt osten Havsgus12 från Arla Unika.

(källa: pressmeddelande Gastronomi Sverig, 210528 )

Som vinnare får Linnea Sandgren följa med till till världsfinalen i Bocuse d’Or i Lyon i höst, 26-27 september, tillsammans med Sebastian Gibrand, Jonas Dahlbom och årets commis Jakob Persson.