Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din upplevelse, för statistik och för att visa skräddarsydda annonser. Genom din användning av webbplatsen godkänner du att vi använder dessa cookies. Läs mer om cookies här »

Glass-SM19-inkl-samarbetspartners_700x500

Tävla i Sveriges officiella mästerskap i glasstillverkning

Nu är det dags för fjärde upplagan av Sveriges officiella glassmästerskap, den 14 maj hos Primulator i Upplands Väsby. Tävlingen är öppen för professionella glasstillverkare som har sin egen tillverkning.
Glass-SM arrangeras av Stockholmsmässan och tävlingsledare Tony Olsson, som till vardags är chefskonditor och kreativ ledare på Thelins konditori.

Tävlingskategorier:
Pistage

Presentation i smala kantiner.

Valfri glass med topping, banan måste ingå

Banan ska ingå i sammansättningen (glassen och/eller toppingen). Presentation i breda kantiner.

Citronsorbet

Presentation i smala kantiner.

Glassmästarens favorit
I denna kategori tävlas med egen valfri smak, sorbet eller glass. Valfri presentation i breda eller smala kantiner. Denna kategori kommer även bedömas efter utseende.
OBS!
Vinnare i kategori Glassmästarens favorit går vidare till finalen i Gelato World Tour Challenge, för att där representera Sverige.

1:a pris, tillika Svensk Glassmästare 2019, vinner 10 000 kr att använda till en valfri glassutbildning, en arbetsrock broderad med ”Svensk Glassmästare” samt en vandringspokal.
Nytt för i år! Vinnaren får en fri anmälan till Sthlm Street Food-festivalen i Kungsträdgården 7-8 september, för att där kunna sälja sin glass.

För att kunna vinna titeln Svensk Glassmästare 2019 måste man ställa upp i minst tre kategorier. Ställer man upp i fyra kategorier så räknas poängen från de tre bästa kategorierna.
Samtliga glassar får innehålla topping men tänk på att det är smaken som bedöms.

Guld-, silver- och bronsvinnare i respektive kategori erhåller diplom och dekaler.

Varje glassmak bedöms och ger diplom enligt följande poäng:
37-40 poäng ger diplom i Guld
33-36 poäng ger diplom i Silver
28-32 poäng ger diplom i Brons
Poängen viktas till smak 60 % och konsistens/struktur 40 %

Anmälan
Tävlingen äger rum 14 maj hos Primulator i Upplands Väsby.
Anmäl dig så snart som möjligt, då vi har ett begränsat antal tävlingsplatser och intresset för tävlingen är mycket stort. Anmälan håller öppet så länge det finns platser kvar, dock senast till 1 maj.
Det är kostnadsfritt att anmäla sig till Glass-SM 2019. Deltagare som får en bekräftad tävlingsplats betalar 500 kr (ex moms) i tävlingsavgift.

 

ANMÄL DIG HÄR »

Tävlingsinformation:
Glass-och sorbetblandningen tillverkar den tävlande på hemmaplan och tar med till tävlingen. Glassarna och sorbeter fryses på plats.

Nytt för i år är att du som tävlande ska ge juryn en lapp med vad du serverar i varje kategori.
Till exempel:
Glassmästarens val: Tävlande nr 1
Apelsin- och hasselnötsglass med karamelltopping, vaniljglaserade apelsinklyftor och Browniekuber.


Chockfrysar, displayer samt glassmaskiner från Carprigiani för 4 kg glassbas kommer att finnas på plats.
Glass och sorbet som blir över efter bedömning kommer att delas ut till skolor i närområdet.

Schema för frysning och presentation till juryn meddelas veckan före tävling.

Glass-SM är ett samarbete mellan Tony Olsson och Stockholmsmässan.
Juryn består av erfarna glassmästare och konditorer

Tävlingsledare
Konditormästare Tony Olsson
Telefon: 073-402 77 57
E-post:tony@thelinskonditori.se

Samarbetspartner
Arla
Primulator/Carprigiani
Segers

Kontakt:
glass-sm@stockholmsmassan.se