Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

Chef´s Talk - GastroNord Från vänster: Anki Sundin (Näringsfysiolog), Johan Lundström (Doftforskare), Lennart Wallander (Food & Friends), Margareta Andersson (Lexter Ljuddesign), Per Styregård (Matlaboratoriet), Peter Majanen (VD Quattroporto)

PREMIÄR! Möt branschens främsta experter på Chefs´ Talk

GastroNord presenterar ett helt nytt unikt seminariekoncept – Chefs´ Talk.
Här möter du en TEDx*-inspirerad scen med branschens främsta experter som diskuterar högaktuella frågor och visar upp den senaste tekniken.
Kom och lyssna på en rad relevanta ämnen som berör branschens utmaningar och framtid; bland annat hållbarhet, miljö, teknik och innovationer.

Det mest spännande programmet någonsin hittar du här »


I samband med GastroNord 2018 lanseras Chefs´ Talk – ett nytt seminariekoncept med syfte att utveckla branschen. Victor Ackerheim, projektledare för GastroNord på Stockholmsmässan, berättar mer om satsningen.
– Det kommer att vara en TEDx-inspirerad* scen; en arena där du som besökare möter branschens främsta experter. Ett eget event under GastroNord med den senaste tekniken, där branschens främsta talespersoner diskuterar högaktuella frågor, säger han.


Målet: att utveckla branschen

Chefs´ Talk ger utställare och besökare möjlighet att lyssna på branschens experter inom en rad relevanta ämnen som berör branschens utmaningar och framtid; bland annat hållbarhet, miljö, teknik och innovationer.

   – Efter GastroNord 2016 kände vi att vi ville förstärka möjligheten för besökaren att lära sig saker. Därför har vi satsat stora resurser på att skapa en arena som är spännande att komma till. Målet är att tillsammans diskutera och utveckla viktiga branschfrågor, berättar Victor.


Kost och Näring minskar matsvinnet

Branschföreningen Kost & Näring är en av aktörerna som tar plats på Chefs´ Talk på GastroNord 2018. Under tisdagen kommer de att hålla i delar av seminarieprogrammet, med fokus på aktuella frågor, nuläget och framtiden.
   – Vi har fem fokusgrupper i vår förening som arbetar med var sitt av Kost & Närings huvudområde och vi kommer att presentera de senaste nyheterna inom de ämnena. Ett exempel är Kost & Närings riktlinjer för hållbarhet, där vi bland annat arbetar med att minska svinnet i hela kedjan, från producent till matgäst, säger Marianne Backrud Hagberg, Kost & Närings ordförande.

 – Det är verkligen roligt att vi får vara med och spela en stor roll på GastroNord.


Ex
ceptionell råvara tar fram högkvalitativt kött

Mattias Dernelid, från Grönsakshallen Sorunda och Fällmans kött, är en annan aktör som gästar GastroNords nya scen för att hålla ett TEDx-inspirerat tal. Mattias är verksamhetsledare för Exceptionell råvara – ett kockdrivet projekt, där kockar och producenter möts för att ta fram högkvalitativt kött av nöt, gris och fågel.

 – Jag kommer att prata om Exceptionell råvara på Chefs´ Talk, men även bjuda in gäster, till exempel Stefan Eriksson från Råvaran, Markus Lindström från Böja Stommen Lantbruks AB och Elisabeth Qvarford från Svenskt Kött, säger Mattias.


Chef's talk - nytt TED-inspirerat seminariekoncept på GastroNord

*TED
 (Technology, Entertainment, Design – teknik, underhållning, formgivning) är en årlig tvärvetenskaplig konferens i Vancouver, Kanada, som definierar sitt tema som "idéer värda att sprida" ("ideas worth spreading"). I samband med konferensen hålls ett antal föredrag, så kallade TED Talks, oftast med kända och högprofilerade föredragshållare.
I samma anda – ”idéer värda att sprida” – har TED skapat ett program som heter TEDx: ett program för lokala, självorganiserade evenemang som samlar människor att dela en TED-liknande upplevelse. Källa: Wikipedia