Scanbox

ScanBox vill minska matsvinnet i hela kedjan

Ofta ses matsvinn som ett resultat av att vi slänger mat väl inne i restaurangen. Faktum är att en hel del av maten behöver kasseras redan innan den ens når restaurangerna. Eftersom nästan en tredjedel av all mat som produceras hamnar i soptunnorna är svinnets minskning i alla led av enorm vikt. Veteranutställaren ScanBox visar upp sina nya lösningar på GastroNord 2022.

GastroNord är tillbaka 2022 och en utställare som är ivrig att presentera den största uppgradering sitt sortiment någonsin är ScanBox. I närmare 20 år har ScanBox prytt mässhallarna med sina produkter och nyheter inom mattransportshantering. I en tid där matsvinn är en av de viktigaste frågorna när det kommer till restaurangers miljöpåverkan lägger de extra stor vikt vid sin medverkan i vår.

Största klimatpåverkan
– Matsvinn är restaurangernas största klimatpåverkan. Vi tittar främst på transportlösningar och där har vi genom mätningar sett att maten ibland har fått stå i värmeskåp i flera timmar. Kvaliteten minskar enormt och det är lätt att förstå att konsumenterna klagar. Vi tillverkar inte bara smarta värmeskåp utan hjälper även till med logistiken för mattransport till våra kunder. Kan man leverera mat av hög kvalitet till slutkonsumenten tror vi även att matsvinnet minskar, menar Christer Askerot, affärsutvecklingschef på Scanbox.

Innovativa IoT-lösningar i värmeskåpen kan mäta temperaturer i realtid samtidigt som värmen hålls stadig under frakten.
– Skulle temperaturen sjunka kan vi se det direkt. Rätt gradtal är jätteviktigt för att matens smak och kvalitet ska kunna bibehållas, tillägger Christer Askerot.

GastroNord 2022 är en prioritering (rätt människor på plats historiskt sett)
Mässor är en viktig plattform för ScanBox och de medverkar frekvent på olika expon runtom i världen. När samhället rör sig alltmer mot det digitala mötet är det extra viktigt att också kunna möta potentiella kunder fysiskt, menar Christer Askerot.

– Mässor har alltid varit en viktig plattform för oss. På GastroNord når vi både kunder och beslutsfattare och kan främja affären på plats vilket är oerhört värdefullt, avslutar en optimistisk Christer Askerot.

Varmt välkomna till GastroNord 5 – 7 april 2022 för mer inspiration och information om hur vi alla kan dra vårt strå till stacken för att minska matsvinnet!