Varje dag slängs över 200 ton bröd i Sverige. Vilket slöseri, tänkte vi och bestämde oss för att göra nåt åt det. Våra öl, i samarbete med Värmdö och Fjäderholmarnas bryggerier är fyra smakfulla och friska öl där hela 30% av kornet ersatts av räddat bröd. Att producera öl räcker inte, vår målsättning är att få brödbranschen att förändra sitt system i grunden, först då kan vi göra skillnad på riktigt.
Crumbs och Robin Delselius bageri samarbetar och använder bageriets överblivna bröd för att producera unika öl för Delselius verksamheter. Att jobba aktivt med hållbarhets- och matsvinnsfrågorna är viktigt för Crumbs och Robin Delselius bageri.
Medverkande:
Niclas Tunebro, ägare, Crumbs
Robin Delselius, ägare, Robin Delselius bageri
Moderator:
Henrik Olsson
*
Foto: Åsa Stöckel