Vegetarisk mat, tema hållbarhet

Torsdag 26/4: Småskaligt, kunskap och vego – tre ingredienser för en hållbar bransch

Hållbarhet är ett ledord i tiden. Vi måste alla tänka på att nyttja resurserna optimalt i våra verksamheter för att minska miljöpåverkan. Torsdagen går i hållbarhetens tecken: här kan du få tips om hur du lagar bättre vegansk mat, hitta nya spännande produkter till din restaurang och lära dig mer av kunniga talare.

Producenttorget
Pelle Agorelius – som bland annat driver Saxhyttegubben, Husmansbord och Svensk Landskapsmat – är ansvarig för Producenttorget och scenen Swedish Food and Recipes på GastroNord 2018. På scenen kommer de föra samtal med några av Sveriges främsta livsmedelsproducenter och kokboksförfattare. Producenttorgets fokus ligger på det småskaliga, genuina och hantverksmässiga. Här möter du några av Sveriges bästa livsmedelsproducenter och produkter. Som krögare har du möjlighet att hitta nya, spännande samarbeten.

TasteLab
Vegetarisk mat på finare restauranger kommit otroligt långt. Det som var en trend för bara några år sedan är nu snarare en hygienfaktor som alla behöver haka på.

Kocken Gustav Johansson driver Jävligt gott, Sveriges största veganska matblogg. Han förespråkar veganmat som en del av den svenska mattallriken och vill göra den spännande, hållbar, hälsosam – och riktigt god. Passa på att ta del av Gustavs tips när han lagar veganmat inför publik i TasteLab-köket på torsdagen! 

Chefs’ Talk
Kommunikationsbyrån Food & Friends har redan från starten 1998 haft mat, dryck och måltider som fokus, vilket har givit dem en unik kunskap om branschen. Byråns vd, Lennart Wallander, är en respekterad och flitigt anlitad trendspanare som alltid tycks veta vart restaurangbranschen är på väg. Lennart kommer att leverera en initierad trendrapport på GastroNords nya seminariearena Chefs’ Talk. Hans föreläsning kommer bland annat handla om tendenserna att tänka hållbarhet i alla led och att fler och fler väljer en vegetarisk vardag.

Här är hela seminarieprogrammet för torsdagen »


Pizza-SM
Under torsdagen går det svenska mästerskapet för pizzabagare av stapeln på GastroNord. De fyra finalisterna kämpar om titeln Sveriges bästa pizzabagare genom att skapa en klassisk pizza samt en egen favorit. Mums!

BarNordic och Rosé & Sparkles Wine Bar

Vill man mingla och knyta nya affärskontakter – samtidigt som man sippar på en drink gjord av Sveriges främsta bartenders – besöker man BarNordic: en vacker art déco-inspirerad barmiljö som ändrar skepnad från dag till kväll.

För den vinintresserade rekommenderar vi Rosé & Sparkles Wine Bar, en dröm i rosa tyll där man kan provsmaka nyheter inom rosé, mousserande viner och champagne.


Hjärtligt välkomna!