Foodtech village

Onsdag 25/4: Här finns det allra senaste inom teknik och innovation. Och Sveriges bästa glass.

Till GastroNord kommer maskinutställare från hela HoReCa-branschen för att visa upp de senaste innovationerna och teknikerna. Här utökar man sitt nätverk och gör affärer. Kom och ta del av det senaste du också!

Foodtech Village
En nyhet på GastroNord 2018 är Foodtech Village – ett område där ett tjugotal unga entreprenörer demonstrerar olika typer av tekniska innovationer som gör branschen bättre ur ett tekniskt, hållbarhetsmässigt eller arbetsmiljöperspektiv. Sweden Foodtech etablerade communityn Foodtech Village finns på plats för att stötta start-ups som är med och utvecklar nästa generations digitala och innovativa matsystem.

TasteLab
Istället för ett traditionellt mässdeltagande valde vitvarugiganterna Metos och Electrolux att anta utmaningen GastroNord presenterade: att bygga upp två stycken toppmoderna studiokök fyllda med den allra senaste utrustningen. Köken kallas TasteLab och kan bokas av utställare för matlagning, produktpresentationer och roliga samarbeten.

Att se hur andra lagar mat med den här typen av maskiner och utrustning kan verkligen inspirera och ge nya idéer till den egna verksamheten, så missa inte det!

Ljud Ljus Bild-mässan
Samtidigt som GastroNords besökare inspireras av mat och dryck i världsklass pågår Ljud Ljus Bild-mässan i en annan del av Stockholmsmässans stora lokaler. Just ljud, ljus och bild blir ett allt viktigare konkurrensmedel för att skapa intressanta miljöer i restaurang- och hotellverksamheter. Här har GastroNords besökare ett ypperligt tillfälle att ta del av den expertis inom bland annat ljud- och ljusdesign som finns representerat på Ljud Ljus Bild-mässan.

I samarbete med GastroNord arrangerar Ljud Ljus Bild-mässan ett gemensamt seminarieprogram riktat mot just HoReCa-branschen. Bland annat kommer Sveriges främsta ljudarkitekt, Margareta Andersson från Lexter, hålla föredrag på den nya Chefs’ Talk-scenen.


Här är hela seminarieprogrammet för onsdagen »


Svenska Glassmästerskapen 2018

Under onsdagen kommer Svenska Glassmästerskapen 2018 att hållas. De tävlande tillverkar en sorbet och två olika sorters glass, där smakerna är bestämda i förväg.

I den sista kategorin, Glassmästarens favorit, är det däremot fritt fram för fantasin. Nytt för i år är att vinnaren i kategorin Glassmästarens favorit får representera Sverige vid finalen i glasstillverkarnas VM, Gelato World Tour Challenge i Rimini.

Juryn poängsätter glassen efter smak, konsistens och struktur och det gör att mer än en tillverkare kan vinna guld för sin glass. Det är däremot bara en som kan kamma hem titeln Svensk Glassmästare.

Tävlingen arrangeras av Stockholmsmässan tillsammans med Föreningen Årets Konditor.


BarNordic och Rosé & Sparkles Wine Bar

Vill man mingla och knyta nya affärskontakter – samtidigt som man sippar på en drink gjord av Sveriges främsta bartenders – besöker man BarNordic: en vacker art déco-inspirerad barmiljö som ändrar skepnad från dag till kväll.

För den vinintresserade rekommenderar vi Rosé & Sparkles Wine Bar, en dröm i rosa tyll där man kan provsmaka nyheter inom rosé, mousserande viner och champagne.


Hjärtligt välkomna!