Elevrestaurangen GastroNord

Fredag 27/4: Här får unga begåvningar visa vad de kan

Branschens framtid är ljus. Åtminstone att döma av alla fantastiska unga talanger som tar plats i olika sammanhang på årets GastroNord. Här finns chans att rekrytera de allra mest lovande eleverna. Se till att just du hinner först!

Är du lärare eller elev och vill läsa mer om vad fredagen har att erbjuda dig? Läs här!

Elevrestaurangen

Elever från fyra restaurangskolor serverar affärslunch var sin dag på Elevrestaurangen, som byggs upp på GastroNord. Varje skola kommer att sätta sin egen meny och eleverna sköter allt själva: inköp av råvaror, tillagning och servering. Lunchpriset? Gästen betalar vad hen tycker måltiden är värd.
Elevrestaurangen är ett sätt för eleverna att möta branschen och för etablerade krögare att hitta guldkorn för framtida rekryteringar. Eleverna och skolorna som står bakom Elevrestaurangen engagerar sig mycket och vill verkligen visa upp vad de kan.

Swedish Young Chef Award 2018
Under fredagen är det dags för tredjeårselever från restaurangskolor i Sverige att göra upp om vem som blir Young Chef 2018. Årets tema är ”balans” och tävlingsuppgiften går ut på att skapa en förrätt på blå- och pilgrimsmussla samt en varmrätt med högrevskärna. Tävlingstiden är två och en halv timme och det är åtta portioner som ska tillagas. 
Utöver äran får vinnaren en prischeck på 15 000 kronor att använda till gastronomiska upplevelser. Årets Young Chef blir också intervjuad av branschtidningen Restaurangvärlden. 

Chefs’ Talk
På GastroNords nya seminariekoncept Chefs´ Talk möter du branschens främsta experter som diskuterar högaktuella frågor och visar upp den senaste tekniken. Här kan du lyssna på en rad relevanta talare som berör branschens utmaningar och framtid.

Ett av inslagen under fredagen är The Foodtech Village Pitch Parade: ledande entreprenörer inom foodtech som gör en snabbpresentation av sina innovationer. Det ger en spännande inblick i vad framtidens matsystem kan innebära och är en halvtimme på scen som man inte bör missa!

Här är hela seminarieprogrammet för fredagen »


BarNordic och Rosé & Sparkles Wine Bar
Vill man mingla och knyta nya affärskontakter – samtidigt som man sippar på en drink gjord av Sveriges främsta bartenders – besöker man BarNordic: en vacker art déco-inspirerad barmiljö som ändrar skepnad från dag till kväll.

För den vinintresserade rekommenderar vi Rosé & Sparkles Wine Bar, en dröm i rosa tyll där man kan provsmaka nyheter inom rosé, mousserande viner och champagne.


Hjärtligt välkomna!