Proteinskiftet i praktiken - vad och vilka behövs för en Proteinrevolution?

Hitta oss på kartan

Proteinrevolutionen är en av de åtta nya innovationsplattformarna finansierade av Vinnova som ska sätta upp radikala och visionära missioner för ett nytt livsmedelssystem och hjälpa branschen att genomföra dem. Just nu pågår ett 18 månader långt förprojekt för att sätta ramarna för den kommande plattformen, och vi vi vill ha er hjälp med att utforma vår Theory of Change of aktörskartläggning.

I den här workshopen bjuder Proteinrevolutionen in att ta del av vårt arbete så här långt, att ge input på vår analys av utmaningarna med att uppnå ett proteinskifte, och hjälpa till att kartlägga relevanta aktörer för den omställningen.

Medverkande:
Gustav Johansson
, grundare Jävligt Gott och ChouChou (växtbaserad matkreatör, opinionsbildare och utbildare).
Anna Steorn, projektledare och koordinator, Albaeco, projektledare Proteinrevolutionen och har en master i hållbarhetsvetenskap från Stockholm Rescilience center.

Anna och Gustav_320x200

Workshopen är kostnadsfri, du behöver dock anmäla dig för att säkra en plats. Det gör när du registrerar dig för entrébiljett, i biljettshopen >>

Värd:
Gustav Johansson driver Sveriges största veganska matsite Jävligt Gott. Han är också kulinarisk ledare och delägare i den växtbaserade restaurangen ChouChou som ligger i Mood Gallerian i Stockholm. Med sitt arbete vill han inspirera andra till att laga mer mat genom att visa hur enkelt det kan vara och hur gott det kan bli och hur självklart det är att kött inte har någonting med det att göra. Utöver Jävligt Gott, ChouChou och att skriva kokböcker så driver han också det hållbara och digitala utbildningsföretaget Eat Green Academy och är en frekvent debattör i hållbarhetsfrågor.

Anna är en bred generalist med spetskompetens inom hållbarhet. Efter mer än tio år som projektledare och koordinator i ett antal olika branscher har hon djupgående erfarenhet av att arbeta med hållbarhet i såväl privat och offentlig sektor som olika frivilligorganisationer. Anna har en masterexamen i hållbarhetsvetenskap från Stockholm Resilience Centre vid Stockholms universitet, där hon skrev sitt slutarbete om baljväxters roll i omställningen av svensk matproduktion. Hon har studerat och arbetat med miljö, klimat och samhällsfrågor ur många olika synvinklar och byggt upp en stor bredd och kompetens inom området.

Seminariesal T3