Vego i skolan i verkligheten - så gör vi offentlig sektor till en drivkraft för hållbar mat

Hitta oss på kartan

Många pratar om den offentliga sektorn som en drivkraft bakom omställningen till en mer hållbar livsmedelssektor. Men samtidigt så kämpar många kommuner med att överhuvud taget lyckas få sina elever, pedagoger och föräldrar att acceptera med vego på menyn. 

Det finns dock många goda exempel. Med avstamp i några av landets hållbaraste skolkök så tittar vi på vilka lösningar som faktiskt finns på bordet idag och vad de säger om möjligheterna för Sveriges offentliga måltider att bli hållbarare.

Möt några av landets ledande röster inom grön offentlig gastronomi som delar med sig av sina lösningar och utmanar branschen!

Medverkande:

Pontus Bodin, förskolekock, Västerås kommun och ambassadör, Sveriges offentliga kockar
Magnus Naess, kock, Ecogusto och Vegolyftet
Lena Sjöqvist, kökschef, Tullängsgymnasiet, Örebro kommun 
Daniél Kallonas, kökschef, Skapaskolan, Huddinge kommun
Gustav Johansson, grundare, Jävligt Gott och ChouChou 

Vego i skolan_320x200

Moderator:

Ingela Stenson/Ulla Karlström.

Ingela Stenson_Ulla Karlström_320x200

 

C02:18 - Matscenen