Så här räddar vi överbliven mat från att slängas

Hitta oss på kartan

Att matsvinn är slöseri med resurser råder det ingen tvekan om då det innebär onödiga kostnader för olika aktörer i samhället samt ger oönskade miljöeffekter. Att minska svinnet är av vikt då det kan betyda att de livsmedel som produceras används mer effektivt och mättar fler människor samtidigt som produktionsnivåer och miljöpåverkan från produktionen behålls konstant.

Alla kan bidra på olika sätt och i diskussionen får vi höra Hjalmar Ståhlberg Nordegren och Filip Lundin som dagligen gör ett viktigt avtryck för att minska matsvinnet.

Medverkande:

Hjalmar Ståhlberg Nordegren
, medgrundare och vd, Karma
Filip Lundin, grundare och vd, Soppköket

Hjalmar o Filip_320x200

Moderator:
Ingela Stenson/Ulla Karlström.

Ingela Stenson_Ulla Karlström_320x200

 

C02:18 - Matscenen