Att utrota brödsvinnet - bröd blir till öl

Hitta oss på kartan

Varje dag slängs över 200 ton bröd i Sverige. Vilket slöseri, tänkte vi och bestämde oss för att göra nåt åt det. Våra öl, i samarbete med Värmdö och Fjäderholmarnas bryggerier är fyra smakfulla och friska öl där hela 30% av kornet ersatts av räddat bröd. Att producera öl räcker inte, vår målsättning är att få brödbranschen att förändra sitt system i grunden, först då kan vi göra skillnad på riktigt.

Crumbs och Robin Delselius bageri samarbetar och använder bageriets överblivna bröd för att producera unika öl för Delselius verksamheter. Att jobba aktivt med hållbarhets- och matsvinnsfrågorna är viktigt för Crumbs och Robin Delselius bageri.

Medverkande:
Niclas Tunebro, ägare, Crumbs 
Robin Delselius, ägare, Robin Delselius bageri

Niclas och Robin_320x200



Moderator
:
Henrik Olsson

Henrik-Olsson_foto Åsa Stöckel_320x200*

Foto: Åsa Stöckel

 

C09:10 - Bageriscenen