Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

Foto: Victor Fremling

Tillsammans sätter vi Sverige på världskartan!

Gastronomi Sverige arbetar ideellt för att lyfta svensk matlagning i världen. Höjdpunkten är Bocuse d’Or, världens mest prestigefyllda kocktävling. I år är det Sebastian Gibrand som representerar Sverige.

Det handlar om en elitidrottslig prestation som kräver månader av övning, från finslipning av varje moment till mental träning för att klara den hårda pressen. För att stötta Sebastian har vi satt ihop ett dreamteam med flera av Sveriges mest framstående kockar som bl.a. Tommy Myllymäki och Henrik Norström.
Vi vill visa världen att Sverige är en kulinarisk kraft att räkna med. Som Team Sweden Supporter är du med och skapar de bästa förutsättningarna i en stenhård konkurrens. Tillsammans kan vi ta guld – och bana väg för framtidens svenska kocktalanger.

Bli Team Sweden supporter:
Genom att stödja Team Sweden som officiell supporter
med 10.000 kr får du ett välkomstpaket med bl a:
• Intyg från Gastronomi Sverige
• Digitalt kommunikationspaket
• Personlig hälsning från Team Sweden
att använda i sociala medier
• Klistermärken
• VIP-inblickar i Team Swedens Bocuse d’Or-förberedelser

Anmäl dig här »


Gastronomi Sverige AB
Gastronomi Sverige AB är ett företag som ägs av medlemmarna i Svenska Bocuse d’Or Akademien: Tommy Myllymäki, Adam Dahlberg, Melker Andersson, Markus Aujalay, Jonas Dahlbom, Mathias Dahlgren, Fredrik Eriksson, Christer Lingström, Jonas Lundgren, Henrik Norström, Paul Svensson, samt Kurt Weid och Sven-Åke Larsson. Gastronomi Sverige AB säkerställer att Sverige deltar i Bocuse d´Or på ett konkurrenskraftigt sätt.

Målet är att föra ut svensk gastronomi i världen så att världen kommer till Sverige.
Visionen är att på bred front sprida kunskap om svensk gastronomi inom och utanför Sveriges gränser


Om Bocuse d’Or – Kock-VM
Bocuse d’Or, världens mest prestigefyllda matlagningstävling, startades 1987 av stjärnkocken Paul Bocuse. Tävlingen kallas ofta VM för kockar. Över 60 länder genomför en nationell uttagning därefter tävlar landet i en kvalifikationstävling. Sverige tävlar i Bocuse d´Or Europe som genomförs 11 -12 juni i Turin. Nästa Bocuse d’Or arrangeras 29 till 30 januari 2019 i Lyon.

Totalt tävlar kockar från 24 länder i Bocuse d’Or. Från Europa kvalificerar sig tio av totalt tjugo tävlande länder, övriga deltagare kommer från Asia Pacific - 5 länder, Americas – 5 länder, Afrika – 2 länder, Kontinentala uttagningar – 4 länder samt 2 länder som kan få wild card.