Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

kök-ÅK-2017-800x500

Johan Backeus är Årets Kock 2017!

Den 2:a februari avgjordes tävlingen Årets Kock i Malmö.

Vi säger stort grattis till Johan Backeus från Aveqia, Stockholm som vann titeln Årets Kock 2017!

Juryns motivering:
Vinnaren har lyckats exceptionellt bra att skapa väl utvecklade rätter med balanserade smaker, god finnish och prov på tekniskt kunnande.  Rätterna ger en god eftersmak som dröjer sig kvar länge i munnen.

De övriga tävlande var

Jesper Bogren, Heaven 23 Gothia Towers, Göteborg

Olle Broström, Fotografiska Stockholm AB, Stockholm

Martin Hansen, Grand Hotel i Lund, Lund

Oskar Mendelin , Galleriet på Görvälns slott, Järfälla

Luqaz Ottosson, Luqaz MAT, Visby

Magnus Persson, Restaurang Hillenberg, Stockholm (brons)

Sebastian Thureson, Lilla Ego, Stockholm (silver)

Det var två tävlingsuppgifter. Den första tävlingsuppgiften omfattade att skapa 5 smårätter av grönsaker, varav minst 2 av de 5 skulle vara varma. Samtliga rätter skulle vara helt vegetariska men ägg, mejeri och ost var tillåtna. Den andra uppgiften var att servera en varm huvudrätt där fasan som huvudråvara framgick tydligt på tallriken. En à part och sås kunde serveras vid sidan.

Årets Kock är det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefyllda matlagningstävling.

Vinnaren av Årets Kock blir svensk mästare och erövrar titeln Årets Kock. Vinnaren får även mottaga Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj samt en inspirerande studieresa till ett gastronomiskt intressant land.

Årets Kocks webbplats »