Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Glass-SM-2018

Sveriges officiella mästerskap i glasstillverkning

Nu är det dags för tredje upplagan av Sveriges officiella glassmästerskap, den 25/4 på Stockholmsmässan, under GastroNord. Tävlingen sker inför publik på mässan och är öppen för professionella glasstillverkare som har sin egen tillverkning.

Kategorier:

Fior di Latte Stracciatella
– traditionell mjölkglass utan vaniljsmak, med bitar av choklad. Presentation i breda kantiner.

Caramel – med valfri topping. Presentation i breda kantiner.

Drinksorbet - En sorbet med smak av valfri drink. Valfri presentation men tänk Glasscoupe med sorbet på drinktema. Tävlande tar med eget uppläggningsglas/bägare. Tävlingsbidraget kan, men behöver inte, innehålla alkohol. Sorbeten som presenteras i glaset/bägaren ska ha sorbetkonsistens. Utöver det så är det ok  att använda sig av lite frukt, bär och en chokladdekor om man vill. När man tömmer ut sorbeten så gör man det i vanliga smala kantiner.

Glassmästarens favorit –i denna kategori tävlas med egen valfri smak, sorbet eller glass. Valfri presentation i breda eller smala kantiner.
Nytt för i år! Kategori "Glassmästarens favorit" ingår i Gelato World Tour Challenge, där vinnaren representerar Sverige i finalen i Rimini 2019. Sponsor: Carprigiani /Primulator.


Bedömning:

För att kunna vinna totalsegern och bli Svensk Mästare i Glass 2018 krävs att den tävlande ställer upp i tre kategorier, varav sorbet är en.

Vinnare i respektive kategori belönas med diplom och medalj i Guld, Silver och Brons efter följande poängskala:
Guld 37-40 poäng
Silver 33-36 poäng
Brons 26-32 poäng
Poängen viktas till smak 60 % och konsistens/struktur 40 %
 

Anmälan:

Det är kostnadsfritt att anmäla sig till Glass-SM 2018. Deltagare som får en bekräftad tävlingsplats betalar 500 kr (ex moms) i tävlingsavgift.

ANMÄL DIG HÄR » 
Sista dag för anmälan är 4 april.


Tävlingsinformation:

Glass-och sorbetblandningen tillverkar den tävlande på hemmaplan och tar med till tävlingen. Glassarna och sorbeter fryses på plats.

Chockfrysar, displayer samt glassmaskiner från Carprigiani och Valmar för 4 kg glassbas kommer att finnas på plats.

Glass och sorbet som blir över efter bedömning kommer att delas ut till publiken!

 

Schema för frysning och presentation till juryn meddelas veckan före tävling.

Glass-SM är ett samarbete mellan Föreningen Årets Konditor och Stockholmsmässan.
Juryn består av erfarna glassmästare och konditorer från Föreningen Årets Konditor.

Tävlingsledare
Konditormästare Tony Olsson
Telefon: 073-402 77 57
E-post: tony@konditorlandslaget.se

Samarbetspartners
Arla
Föreningen Årets Konditor
Primulator/Carprigiani
Repro/Valmar

Tävlingen arrangeras av Stockholmsmässan.
glass-sm@stockholmsmassan.se