Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

Tommy Myllymäki

Bocuse d’Or Europe 2018: Tommy Myllymäki coachar Sebastian Gibrand inför Kock-EM i Italien

Förberedelserna för Bocuse d’Or Europe, som tar plats i Turin i juni, är i full gång. Sverige representeras av kocken Sebastian Gibrand. Tillsammans med sin coach Tommy Myllymäki kommer han träna inför publik varje dag på GastroNord.

Bli Team Sweden supporter och var med och heja fram Sebastian! Läs mer här »

Sebastian Gibrand vann september 2017 de nationella uttagningstävlingen 2017 Bocuse d'Or Sverige och är Sveriger representant i Bocuse d’Or Europe, kock-EM, i italienska Turin som går av stapeln juni 2018. Bakom Sebastian står ett gäng personer som bistår honom på olika sätt. Huvudcoach är den svenske stjärnkocken Tommy Myllymäki, som 2014 vann samma tävling och som har kammat hem både silver och brons i kock-VM, Bocuse d’Or i Lyon.

– Det gäller att fungera mer som en inspirationskälla och låta Sebastian själv driva processen, berättar Tommy Myllymäki.

Ingredienserna i kock-EM för faspresentationen är redan givna: kalvfilé, kalvbräss och ris. Nu pågår ett nötande för att hitta det bästa sättet att tillaga råvarorna och ge rätten en touch av Sverige.

– Ingredienserna är inga konstigheter, men kalvfilén är mycket större än vad vi är vana vid, så den är lite tricky att jobba med. Just nu försöker vi knyta ihop en slutgiltig smakbild av rätten och få in riset genom någon typ av innovation, säger Tommy.

Sebastian Gibrand och hans team, med commis Gustav Leonhardt, kommer träna inför publik under GastroNords alla fyra dagar. De använder sig av ett kök som är identiskt med tävlingsköket.

Vad kommer besökarna att få uppleva på GastroNord?

 – Besökarna kommer att få se vad Sebastian sysslar med på dagarna inför kock-EM i Turin. Det ska vara roligt för publiken – vi vill visa vår fighting spirit, intensiteten i arbetet och det höga engagemang vi känner, säger Tommy och avslutar:

– Det är en härligt lättsam känsla i gruppen; vi har löst upp några muskelknutar och verkligen fått saker att rulla.

 

Kock-EM, Bocuse d’Or Europe, går av stapeln i Turin den 11–12 juni 2018. 20 länder tävlar om ära och medaljer. 10 av de 20 deltagande nationerna kvalar in till kock-VM, Bocuse d’Or i Lyon 2019, där totalt 24 nationer kommer att mötas.