Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

VWC collage 2000x800

Anmäl dina viner till Vinordic Wine Challenge 2018

Tävlingen arrangeras av Stockholmsmässan i samarbete med tidningen Allt om Vin. Samtliga viner som finns till försäljning i Sverige den 1 mars 2018, antingen hos Systembolaget eller via beställningssortimentet, har möjlighet att delta på lika villkor. Målet är att finna Sveriges mest prisvärda viner.

Inbjudan med information och tävlingsregler på svenska »

Inbjudan med information och tävlingsregler på engelska »

ANMÄL DINA VINER HÄR »

NYHET! Ny tävlingskategori för i år - tävla med dina alkoholfria drycker. Du hittar alla tävlingskategorier och -klasser i inbjudan ovan.

Uttagning och final
Uttagningen görs med en blindprovning med två jurygrupper om vardera minst fyra personer. Juryn består av välkända personer med ett respekterat anseende inom såväl dryckes- som restaurangbranschen i enlighet med Livsmedelsverkets rekommendationer. Vinnaren i varje produkt- och priskategori får en finalplats. Därefter sker finalen, också som en blindprovning.

Prisutdelning
Vinnarna kommer att presenteras vid en prisutdelning den 24 april på GastroNord. Alla som skickat in tävlingsbidrag är varmt välkomna. En separat inbjudan med tid och plats kommer senare.

Deadlines
Onsdag 21 februari
- sista dag för anmälan av tävlingsbidrag och/eller tillägg till tidigare anmälan.
Torsdag 1 mars - sista dag att leverera vinerna till:
Vinordic Wine Challenge 2018/ Ulrika Köhler
Stockholmsmässan
Logistikavdelningen/godsmottagningen
Parkeringsvägen 10
125 30 Älvsjö

Observera att godsmottagningen stänger kl. 16.00 om dagarna.

Tre flaskor eller två boxar av varje tävlingsbidrag ska vara juryn fritt tillhanda senast tisdagen den 2 maj för de båda tävlingsmomenten (uttagning samt final). Överblivna flaskor destrueras. Flaskorna ska märkas enligt instruktion i inbjudan, som du finner ovan. Notera att flaskor utan eller med felaktig märkning kommer att diskvalificeras.

OBS! Om du har anmält ditt röda alt vita vin i både tävlingsklassen ”Rött vin” alt ”Vitt vin” och ”Ekologiskt vin” behöver du skicka in provflaskor till bägge klasserna, dvs sex flaskor.

Anmälningsavgift
Anmälningsavgiften är 795 kr (exkl. moms)/anmält bidrag. Faktura skickas på antal anmälda viner.

Frågor?
Frågor om tävlingen besvaras av provningsledare Bengt-Göran Kronstam, vinordic@stockholmsmassan.se .