Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Svenska Glassmästerskapen 6 april 2017

Nu är det dags för andra upplagan av Sveriges officiella glassmästerskap, den 6/4 på Stockholmsmässan. Tävlingen sker inför publik på mässan Nordiska Trädgårdar och är öppen för professionella glasstillverkare som har sin egen tillverkning.

Årets glasskategorier är:
Vaniljglass
Chokladglass
- här får du också använda bitar och toppingar baserade på choklad.
Hallonsorbet - laktosfri
Glassmästarens bästa - här väljer du själv smak, glass eller sorbet. Det är även valfritt att varva ner topping och bitar i glassen/sorbeten. Denna glass bedöms även på uppläggningen, som sker i en bred kantin. Glassen/sorbeten får efterdekoreras ”Gelatoway” och kommer bedömas både på uppläggning, dekor och smak.

Tävlingsinformation
4 glassmaskiner (Valmar och Carpigiani) finns på tävlingsområdet och varje glasskategori använder samma maskin. Varje maskin är anpassad för 4 kg glassbas. Glassbasen tar du med själv helt klar, eller smaksätter på plats på mässan. Här finns enklare beredningskök att tillgå.

Stavmixer, mixerkanna och övrig utrustning som du behöver tar du med själv. Kantiner att lägga upp glassen i samt bägare till juryn finns på plats. Chockfrys och exponeringsfrys tillhandahåller arrangören.

1:a-pris, tillika Svensk glassmästare 2017, vinner 15 000 kr att använda till en valfri glassutbildning, en arbetsrock broderad med ”Svensk glassmästare” samt en vandringspokal.

För att kunna vinna titeln Svensk glassmästare 2017 måste man ställa upp i minst tre kategorier. Ställer man upp i fyra kategorier så räknas poängen från de tre bästa kategorierna.

Varje glassmak bedöms och ger diplom enligt följande poäng:
28-32 poäng ger diplom i Brons   
33-36 poäng ger diplom i Silver   
37-40 poäng ger diplom i Guld

Utöver diplom får vinnare också klisterdekal att använda i reklamsyfte.

Anmälningsavgift
Anmälningsavgiften är 250 kr (inkl moms) per smak.
OBS! begränsat antal platser per smak. Vid många anmälningar gör juryn ett urval av vilka företag som går vidare till tävlingen på Stockholmsmässan den 6/4.

ANMÄL DIG HÄR »  ANMÄLNINGSTIDEN HAR GÅTT UT!
Sista anmälningsdag är 21/3.

Till pressmeddelande med bl a vilka som tävlar »

Glass SM är ett samarbete mellan Föreningen Årets Konditor och Stockholmsmässan.
Juryn består av erfarna glassmästare och konditorer från Föreningen Årets Konditor.
Tävlingsledare: Konditormästare Tony Olsson, KåKå.
Huvudsponsor: Arla.
Samarbetspartner: Valmar Scandinavia och Primulator.

Har du frågor om tävlingen?
Skicka ett mail till: glass-sm@stockholmsmassan.se