Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Alexander tog brons i Bocuse d'Or Europe

Grattis Alexander Sjögren, med team, till bronsmedalj i Bocuse d'Or Europe! Nu väntar VM i Lyon i januari 2017.

Sverige fick som sagt brons, Norge tog silvret och guldet gick till värdlandet Ungern.

Svenska lagets commis, Hampus Risberg, utsågs till tävlingens bästa commis.

Alexanders tävlingsrätt för fisk bestod av huvudråvaran ungersk stör som han tillagade med inbakad havskräfta och krispiga alger. Till det serverades smörstekt toast med kaviar och vit sparris samt en picklad grönsakssallad med körvel. Dessutom innehöll fiskrätten en blomkålspuré med rostade och lättrökta fiskben. Såsen var en musselvinägrett.

Kötträttens huvudråvara på kronhjortskalv tillagade Alexander som en köttfärslimpa. Till det serverades en blodpudding med tranbär, broccoli med vilda blommor och tryffel samt smörslungade murklor. Såsen var en grillad skysås smaksatt med eldat smör.

Pressmeddelande från Gastronomi Sverige »